Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Contador na startnoj listi Vuelta Murcie
(Rejting 5.00 od 5)
Sa svih strana
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 27 Prosinac 2010 21:08

Da li samo kao izraz želje ili kao znak da se nešto sprema, ali Alberto Contador je registriran za start Vuelta Murcia, početkom ožujka u Španjolskoj.

Španjolske novinske agencije  izašle su u Božićnoj noći s vijestima da je Contador naveden kao jedan od  vozača Saxo Banka koji će startati na Murcia touru, koja se održava od 4.-6. ožujka duž Španjolske mediteranske obale.Prema izvješću Španjolske agencije EFE, organizatori utrke su potvrdili da je Contadorovo ime na popisu Saxo Bank. Osim njega navedeni su Lucas Sebastian Haedo i Jesus Hernandez. Da li je samo proceduralna stvar Saxo bank-ove drskosti ili gesta solidarnosti sa svojom glavnom zvijezdom ostaje da se vidi. Ekipe često pošalju imena za utrku organizatorima, s imenima natjecatelja koji bi mogli sudjelovati, a finalna prijava se ovisno o ozljedama, bolesti ili promjenama raspotreda utrka znaju mijenjati naknadno. Prijavna startna lista tima može se promijeniti do 20 dana prije utrke.
Međutim, ova prijava možda znači da bi moglo biti promjena za Contadorov kamp.
Španjolac, od kada je privremeno suspendiran zbog pronađenog clenbuterola za vrijeme Tour da Franca 2010., zabrinuto čeka da čuje svoju sudbinu. I dalje tvdi da je zabranjeno sredstvo u svoj organizam unio preko mesa. Odluka najvjerojatnije neće biti donesena do sredine siječnja. No, možda je Contador dobio nagovještaj dobrih vijesti, pogotovo što je na svom Twitter profilu nakon 3 tjedna šutnje najavio da će 2011. biti povijesna godina. Nadam se da će u 2011 koherentnost, etika i istina dovesti do pravde, napisao je Contador.

Ako Španjolski biciklistički savez i oslobodi Contadora, to ipak ne znači kraj priče. Oba UCI-a i Svjetska antidoping agencija mogu uložiti žalbu na odluku arbitražnom sudu za sport, a to je proces koji se može vući mjesecima. Jasan znak da bi to mogla biti predvidljiva situacija onoga što se može očekivati je da je WADA podnjela žalbu da oslobađajuću presudu njemačkog stolno- teniskog saveza Dimitriju Ovtcharovu koji je također tvrdio da je razlog  što je pozitivan na clenbuterol posljedica konzumiranja mesa za vrijeme putovanja u Kini.  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.