Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Faros maraton u Hall of fameu !!!
(Rejting 5.00 od 5)
Sa svih strana
Autor: Janez Maroević, dipl. oecc.   
Nedjelja, 23 Rujan 2012 19:53

Na inauguracijskoj svečanosti održanoj u jednom od najunikanijih hotela u svijetu, hotelu Queen Mary u Long Beachu, Faros maraton je ušao u povijest svjetskog plivanja kao prva organizacija koja je postala članom Hall of Famea – Kuće slavnih u Fort Lauderdaleu na Floridi. 

Priznanje je u ime Maratona i Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, u nazočnosti generalnog konzula Republike Hrvatske gosp. Ilije Želalića i brojnih potomaka hrvatskih iseljenika koji danas žive u San Pedru i Kaliforniji primio glavni tajnik Janez Maroević. U kratkom govoru zahvalio je svima, posebno brojnim volonterima iz Starog Grada koji su makar i dijelić svoga života ugradili u ovaj svjetski projekt jer se bez njihove pomoći Faros ne bi uspio kontinuirano održavati već gotovo četiri desetljeća. Izrazio je uvjerenje da će ova nagrada svima u Starom Gradu i Hrvatskoj biti dodatni poticaj da Faros u budućnosti bude još bolji i jači i da živi vječno na ponos svima koji cijene prave vrijednosti. 

Na svečanosti uoći inauguracije posebnom nagradom International Swimming Hall of Famea nagrađen je uteljeljitelj Faros maratona i Hrvatskog saveza daljinskog plivanja gosp. Vicko Šoljan, inaće i sam član Kuće slavnih od 2007. godine. 

Povodom ovog svečanog čina Kuća slavnih je u Starom Gradu postavila veliku spomen-ploću u čast čak dvoje svojih članova iz ovog malog gradića čime se ne može podičiti niti jedna svjetska metropola 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.