Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Hincapie svjedoči protiv Armstronga
(Rejting 0 od 5)
Sa svih strana
Autor: Anamarija Marović   
Srijeda, 10 Listopad 2012 22:22

Američka anti doping agencija optužuje Lance Armstronga za vrlo uspješno organiziranje i provođenje najsofisticiranijeg, profesionalnog doping programa koji je sport ikad vidio. 

USADA u svom, preko 200 stranica dugom, izvješću iznosi dokaze da je Armstrong koristio zabranjene tvari u cijeloj svojoj karijeri  i prisiljavao suvozače  da sudjeluju u tome.  Nakon dijela biciklista, među kojima su Levi Leipheimer, Tom Danielson, Christian Vande Velde, David Zabriskie, a koji su odlučili svjedočiti protiv Armstronga, kao svjedoka sada se po prvi put navodi Georga Hincapie, nekadašnjeg Lanceovog suvozača, najbližeg suradnika i prijatelja. 

Hincapie je priznao da je koristio doping tijekom cijele svoje karijere. U svojoj izjavi naveo je da se odlučio za droge kako bi ostao konkurentan - rano, u mojoj profesionalnoj karijeri, postalo mi je jasno da s obzirom na široko korištenje lijekova za poboljšanje performansi kod biciklista na vrhu, nije moguće natjecati se na najvišem nivou bez toga.

Također navodi da je prestao koristiti droge 2006. godine.

Hincapie je rekao istražiteljima, da su za vrijeme zajedničke vožnje za tim US Postal, on i i Armstrong davali EPO međusobno, odnosno da je Armstrong osim EPO-a koristio testosteron i druge zabranjene supstance kao i nezakonitu transfuziju krvi. Osim korištenja zabranjenih tvari, Armstrong je vršio pritisak na druge vozače da to učine i prijetio izbacivanjem iz tima

Hincapieva izjava sadrži i riječi potpore - ja i dalje smatram da je Lance Armstrong veliki biciklista, i dalje sam ponosan što sam njegov prijatelj i što sam se utrkivao  s njim niz godina. Svjedok sam da je on učinio mnogo važnih stvari  kroz borbu protiv raka i može biti uzor mnogima. Mojim svjedočanstvom ne namjeravam to oduzeti ili umanjiti.   

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Komentari (1)
1 Srijeda, 10 Listopad 2012 22:52
Možda je sve ovo istina što Hincapie i ostali govore.
Ali osnovni razlog je ljubomora i zavist. A i malo "rano" su se javili sa ovim optužbama.
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.