Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Izazov karijere
(Rejting 0 od 5)
Sa svih strana
Autor: Tomislav Cvitković   
Ponedjeljak, 21 Ožujak 2011 18:12

Luka Grobenski, kao i prethodnih sezona, svoj put prema F1 svijetu utire natječući se s najtalentiranijim vršnjacima svijeta u Italiji. Ondašnje prvenstvo već je svojevrsna karting "Liga prvaka", no osim tih iskušenja Easykart serija dvaput u sezoni okuplja najbolje Europljane u borbi za kontinentalni "veliki kristalni globus."

U Lido di Jesolo je Luka, na prvu od te dvije utrke Europskog Easykart prvenstva, stigao kao potpuni početnik u klasi do 100ccm3, što su osjetili i njegovi dlanovi naviknuti na laganiji karting od 60ccm, pa su se pojavili žuljevi.

Vikend na stazi Pista Azzura bio je jedan od najtežih u dosadašnjoj mu karijeri jer tek je nedavno prebolio virozu, zbog koje je prethodno morao propustiti prvu od sedam utrka talijanskog karting prvenstva.

Prvu nedjeljnu utrku, u konkurenciji 22 vozača, Grobenski je završio na 11. mjestu. U finale je tako startao iz zlatne sredine, a u tih poslijepodnevnih 20 krugova pametnom se taktikom uspio probiti do šestog mjesta. Adrenalin trkaće premijere potisnuo je žuljeve u tih 20-ak minuta žuljeve u zaborav. Ciljem je prošao s 12,815 sekundi zaostatka za pobjednikom, Talijanom Drudijem.

„Prikupljeno iskustvo i kondicija, to su trofeji koje Luka nosi iz Jesola,“ zadovoljno je komentirao otac Marijan i nastavio: „Novi mehaničar odmah je primijetio kako Luka vozi glavom,a alfa i omega organizatora – Marco Angeletti iz Birela – s osmjehom je pratio Lukin evidentan napredak iz treninga u trening tijekom prvog mu vikenda u jačoj klasi. G-sile su ga od prvog dana bacale po cockpitu pa je i natukao rebra, upalu mišića ni ne spominjem, to se podrazumijeva. Na kraju, Luka je bio sretan jer šesto je mjesto odlično, uostalom na svečanom su proglašenju baš bila prva šestorica! K tome, postaja Primocanale Sport predstavila ga je kao buduću zvijezdu klase 100ccm3.“  

Druga, završna utrka Europskog prvenstva vozit će se u srpnju u Poljskoj, a sljedeći Lukin nastup je 10. travnja u Sieni, kad će se uključiti u oštru i trkačima brojniju konkurenciju nacionalnog prvenstva. Luka nastupa za momčad General Cart.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.