Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Livno Glide Cup 2011- natjecanje u zrakoplovnom jedriličarstvu
(Rejting 5.00 od 5)
Sa svih strana
Autor: Adventure Sport Team   
Srijeda, 06 Srpanj 2011 20:15

Livanjski aeroklub i ove godine organizira na sportskom aerodromu Brda od 7.-17.7. Livno Glide Cup (LGC 2011), natjecanje u zrakoplovnom jedriličarstvu, kod nas još uvijek nedovoljno raširen i nedovoljno poznat  sport u kojem se piloti zrakoplovnih jedrilica natječu u preletima zadanih točaka na zemlji koristeći  vjetrove i  termičke stupove,  to sve bez pomoći pogonskog motora. 

Individualna tehnika pilotiranja, poznavanje meteorologije, orjentacije i  digitalne navigacije te hrabrost, a ponekad i sportska sreća su presudni za vrhunski rezultat pilota koji na dnevnim natjecateljskim zadaćama prelete rute po nekoliko stotina kilometara.

Paralelno sa LGC 2011 će se održati i Državno prvenstvo Republike Hrvatske u zrakoplovnom jedriličarstvu koje se na aerodromu Brda odvija po drugi puta zaredom.

Na natjecanje se prijavilo 25 pilota iz više država sa vrhunskim jedrilicama i opremom, a preleti jedrilica će biti iznad dinarskog vijenca i kraških polja između Bihaća i Mostara. Početak i kraj utrke će se moći svakodnevno pratiti na aerodomu Brda u Livnu gdje će se zadnji dan natjecanja proglasiti pobjednik kupa i uručiti pokali i nagrade uz prigodan revijalni letački program.

Više o natjecanju možete potražiti na www.aeroklub.livno.org. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.