Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Marijo Možnik na Univerzijadi
(Rejting 0 od 5)
Sa svih strana
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 09 Kolovoz 2011 22:29

Marijo Možnik u Kini će boraviti sedam dana, nešto kraće od ostatka hrvatske delegacije, a razlog ranijeg povratka pripreme su za sljedeće, još važnije putovanje na Daleki Istok. Za nastup na Svjetskom gimnastičkom prvenstvu koje se održava od 8. - 16. listopada u Tokiju, Marijo će se pripremati kod kuće u Zagrebu, a nastup na Univerzijadi u Kini jedna je od kontrolnih točaka tj. pripremno natjecanje za nastup na Svjetskom prvenstvu.

S obzirom na to da vrhunac forme tempira za listopad, Marijo se ne opterećuje očekivanjima u Kini. Cilj mu je, naravno, ući u finale, a poznavajući Marija, dođe li do toga, ni medalja neće biti daleko.

Kad smo već kod studentskih tema, naglasili bi činjenicu koja je medijski prošla relativno nezapaženo. Marijo Možnik nedavno je osvojio Nacionalovu Top stipendiju za Top studente.

Tom prilikom izjavio je- Nacionalovu Top stipendiju za Top studente osvojio sam kao apsolvent na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu (po bolonjskom procesu, 3+2). Ove godine riješio sam sve ispite na navedenom fakultetu s ukupnim prosjekom ocjena 4,6, tijekom studija dobio sam Rektorovu nagradu za znanstveni rad u kojemu sam biomehanički analizirao vlastiti element na preči, zadnje tri godine proglašen sam za najboljeg sportaša Kineziološkog fakulteta, a posljednje dvije godine dobio sam priznanje za najboljeg studenta diplomskog studija Kineziološkog fakulteta sa prosjekom ocjena 5,0. Prošle godine upisao sam i Visoku školu za sportski menadžment Aspira u Splitu.

 

Ovom akademskom uspjehu pridodao sam i svoje sportske rezultate koji su svake godine sve bolji, a koji zahtijevaju velika odricanja i dva treninga od dva sata svaki dan.
Jako sam sretan i ponosan što sam se i ja našao među Top studentima ove godine, pogotovo jer se radi o vrlo cijenjenoj i priznatoj stipendiji koju podržava MZOS, gradonačelnik Grada Zagreba i predsjednik Republike Hrvatske.
Meni osobno je obrazovanje oduvijek bilo na prvom mjestu, bez obzira na velike ambicije u sportu, te smatram da bi tako trebali razmišljati svi sportaši. Vjerujem da će ovo moje priznanje biti poticaj i ostalim sportašima da ne zanemaruju obrazovanje bez obzira na uspjehe u svom sportu jer samo cca 5 % sportaša može si osigurati egzistenciju zaradom u sportskoj karijeri, dok ostale (uključujući i mene) čeka neka nova karijera kad se prestanemo baviti sportom. 
Što se tiče mojeg daljnjeg obrazovanja, planiram diplomirati u rujnu ove godine i upisati poslijediplomski doktorski studij kineziologije na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu, kao i drugu godinu na Aspiri u Splitu.

 

Kvalifikacijska se natjecanja u Shenzhenu održavaju 14. kolovoza, a Marijo će prvoga dana i otvoriti natjecanje – nastupa kao prvi gimnastičar u prvoj rotaciji. Iskustvo nalaže da je to prilično nezavidna pozicija, jer sucima obično treba malo vremena da pronađu zajednički kriterij pa je suđenje često rigoroznije kod prvih nekoliko natjecatelja. Nadamo se da će se Marijo, usprkos tome, plasirati u finale (16. kolovoza), a želimo mu, naravno, i da se u Zagreb vrati s medaljom.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.