Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Okrugli stol: Sponzorstvo – bačen novac! Ili dobra investicija?
(Rejting 3.08 od 5)
Sa svih strana
Autor: - -   
Utorak, 16 Veljača 2010 06:08

 

Hrvatski se sport danas sasvim izvjesno nalazi u iznimno rizičnoj i neizvjesnoj sivoj zoni prelaska iz državnog, institucijskog upravljanja sportom na tržišni princip. Ukoliko ova neminovna promjena naše sportaše, sportske djelatnike, voditelje klubova i sportskih udruga uhvati nespremne, šteta za hrvatski sport može biti nesaglediva.

Gotovo  svakodnevno iz medija saznajemo priče o sportašima koji već mjesecima nisu primili plaće, klubovima s ispražnjenim blagajnama ili savezima u očaju zbog sve manje i nedostatne financijske podrške od strane institucija.

Gradski i državni proračuni za sport sve su manji, i jedina nada sportašima, klubovima i savezima za uspješno funkcioniranje su sponzori. Nažalost, osim pojedinih i sporadičnih uspješnih primjera, uglavnom vezanih uz popularne i trofejne domaće sportove (nogomet, rukomet, skijanje, košarka, vaterpolo), pronalaženje sponzora je uglavnom više izuzetak nego pravilo.
 
Ipak, na gradskim se ulicama još uvijek mogu vidjeti najrazličitiji jumbo plakati, u novinama su stranice i dalje pune oglasa, a reklamni blokovi na televizijama nerviraju gledatelje svojim brojem i duljinom. Drugim riječima, svim krizama i poteškoćama usprkos, poduzeća još uvijek (ili dapače, više nego inače) ulažu značajna sredstva u reklamiranje svojih proizvoda ili usluga.
 
Pitanje koje muči sve koji se bave traženjem sponzora za sebe, svoje klubove ili saveze, jest zašto tako mali dio tih sredstava odlazi u sport?
 
Ono za sobom povlači čitav niz drugih pitanja, koja si mogu postaviti obje zainteresirane strane. Je li tvrtkama jasno kakav veliki potencijal leži u sportskom sponzorstvu? Koliko ono može doprinjeti razvoju imidža kompanije, identificiranju s tvrkom ili njenim proizvodom?
 
Ili pak s druge strane, tko je kriv što se sponzori oglušuju na naše zahtjeve? Što sponzori žele čuti? Može li se u nas do sponzorstva bez veze i poznanstva.
 
Je li, u konačnici, sponzorstvo bačen novac ili dobra investicija?
 
Upravo odgovore na ova kao i mnoga druga pitanja vezana uz sponzorstvo u sportu moći ćete saznati na Okrugom stolu koji će se održati 25. veljače u 14 sati u dvorani Movieplex kina u Centru Kaptol Zagreb. O toj iznimno važnoj i ključnoj temi za preživljavanje hrvatskog sporta, govore predstavnici svih karika sponzorskog lanca: sportaš/klub/savez - sponzor - marketing agencija - mediji.
 
Sudionici Okruglog stola su:
Velimir Bašić, glavni tajnik Zagrebačkog sportskog saveza
Ivana Brkljačić, atletičarka i direktorica IAAF Grand Prixa Hanžekovićev memorijal
Damir Ciglar, direktor Imago reklamne agencija
Saša Kramar, predsjednik uprave Iskon Internet d.d.
Krešimir Novosel, direktor KK Cedevita
Jura Ozmec, predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara
Ana Sršen, plivačica i predsjednica plivačkog saveza osoba s invaliditetom
Dijana Vetturelli, dopredsjednica HASTK Mladost Iskon
Moderator: Daniel Lacko
Bez obzira jeste li neumorni tragatelj za sponzorima ili ste u nedoumici oko buduće marketing kampanje, prijavite se za praćenje Okruglog stola i je li vaš sportski projekt bačen novac ili dobra investicija
Bez obzira kakav odgovor bio, bit ćete na dobitku.
 
Više informacija na: www.civ.hr ili www.promis.com.hr
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.