Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Postao sam Ironman
(Rejting 5.00 od 5)
Sa svih strana
Autor: Govind Puri   
Srijeda, 04 Srpanj 2012 15:33

Veliko hvala svima koji ste me bodrili i hrabrili prije i za vrijeme Ironman Austria 2012 utrke. Nevjerovatno iskustvo! 
Na polovici plivanja bez neoprena naočale su mi pukle na nosu, tako da je zadnji kilometar plivanja po kanalu bio prepun pijeska u očima koje sam ispirao u tranziciji da bi uopće mogao gledati. Poslije stotog kilometra bicikla sam skužio da sam izgubio previše elektrolita jer sam bio pokriven solju, pa grčevi u natkoljenicama i to baš na Rupertibergu :-)))
No pravi šok je uslijedio po silasku s bicikla. Kako ja vozim bez čarapa, sišao sam bos i nakon 5 koraka po asfaltu shvatio da sam spalio stopala. Jedva sam se dovukao do šatora i u nevjerici promatrao dva plika koja su pokrivala prednji dio svakog stopala. Ustajanje na noge je bila noćna mora sama po sebi. Što mi je sve prošlo kroz glavu teško je ovako opisati. Počeo sam hodati istovremeno plačući od jada i računajući koliko moram brzo hodati da bi završio do ponoći. Na 6-om kilometru su me previli, bodrili i rekli da ja to mogu. Nakon još pola sata hodanja, kada je sve to postalo nekako kompaktnije počeo sam trčati. Čudan osjećaj je imati snage u nogama za maraton, a ne biti u stanju stajati na stopalima. 
Sve što je moglo boljeti je bolilo. Duž cijele staze puno nas je hodalo i nijemim pogledima i podignutim palčevima podržavalo jedni druge. Odustajanje nije bila opcija.
Tih zadnjih 42 km je trajalo gotovo 7 sati doslovne agonije.
Nakon trke medicinski šator, skidanje tenisica i čarapa i doktorovo: this doesn't look good. It will be a problem. 
Možda, ali je medalja oko vrata.
Ovo iskustvo me naučilo da ukoliko nešto jako želim mogu prihvatiti jako puno boli. Da je glava ta koja vodi i pokreće, čak i kada tijelo vrišti.
Prošle godine ja sam završio Ironman trku.

Ove godine sam postao Ironman. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.