Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Sponzorstvo - bačen novac ili dobra investicija?!
(Rejting 5.00 od 5)
Sa svih strana
Autor: Vida Senci   
Utorak, 02 Ožujak 2010 23:34

 

Svatko tko je danas "velik" je jednom bio "mali" što samo znači da "mali" moraju imati priliku.... Hrvatski sport se danas nalazi u neizvjesnoj sivoj zoni prelaska iz državnog, institucijskog upravljanja sportom na tržišni princip. Zbog smanjivanja i rezanja budžeta proračunskih sredstava, opstanak i preživljavanje sportaša, klubova i sportskih saveza sve će više ovisiti o sponzorima....

U četvrtak, 25. veljače je u organizaciji tvrtke CiV savjetovanje u dvorani 5 Movieplex kina u Centru Kaptol u Zagrebu održan Okrugli stol na temu: Sponzorstvo -  bačen novac ili dobra investicija?!

Na Okruglom stolu su sudjelovali Damir Ciglar (direktor Imago reklamne agencija), Saša Kramar, (predsjednik uprave Iskon Internet d.d.), Krešimir Novosel (direktor KK Cedevita), Jura Ozmec (predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara), Ana Sršen (plivačica i predsjednica plivačkog saveza osoba s invaliditetom), te Dijana Vetturelli (dopredsjednica HASTK Mladost Iskon).

Hrvatski sport se danas nalazi u neizvjesnoj sivoj zoni prelaska iz državnog, institucijskog upravljanja sportom na tržišni princip. Zbog smanjivanja i rezanja budžeta proračunskih sredstava, opstanak i preživljavanje sportaša, klubova i sportskih saveza sve će više ovisiti o sponzorima. Nažalost, osim pojedinih i sporadičnih uspješnih primjera, uglavnom vezanih uz popularne i trofejne domaće sportove (nogomet, rukomet, skijanje, košarka, vaterpolo), pronalaženje sponzora je uglavnom više izuzetak nego pravilo. Stoga su gosti Okuglog stola, raspravljali upravo o tome kako sponzorstvo može pomoći sportašima, sportskim udrugama, klubovima i savezima, ali i obrnuto, kako ono može pomoći tvrtkama u poboljšanju poslovnih rezultata.

- Zahtjeva za sponzorstvo je jako puno, ali ih je vrlo malo interesantnih, zato što je većina onih koji žele sponzorstvo uglavnom fokusirana samo na sebe - rekao je predsjednik uprave Iskon Interneta, Saša Kramar, a vrlo sličnog mišljenja bio je i direktor Imago reklamne agencije, Damir Ciglar:

- Kako bi došlo do suradnje i sponzorstva, potrebno je da sportaš i sponzor pronađu dodirne točke i zajedničke interese -  rekao je Ciglar.

Također, kako bi se otvarila suradnja potreban je i kreativni marketing i osobni pristup, te je vrlo bitna i dobra komunikacija između sponzora i sportaša/klubova/saveza. Naravno, o sponzorstvu i sportašima moglo bi se reći i napisati još mnogo toga, no, jedna je stvar sigurna: svatko ima priliku i može pronaći sponzora, jer kako je rekao Damir Ciglar „ svatko tko je danas „velik“ je jednom bio „mali“ što samo znači da „mali“ moraju imati priliku.“

 

 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Komentari (1)
1 Četvrtak, 06 Svibanj 2010 13:04
24.05.krecem iz Zagreba za Jeruzalem pjesice i nemogu se pohvaliti sponzorima,zbog kako kazu Recesije,pa mi sve ovo oko sponzorstva nista ne znaci,jer mislim da je svima u interesu naci podrsku onih koji bi to htjeli i mogli a sve je ostalo samo interes velicine imena onog koji nesto zeli uciniti sam,poznanstva,moljenja,podsmijeha,omalovazavanja ali na kraju ostaje samo volja trud jednoga
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.