Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Svjetski obračun na veličanstvernim stijenama
(Rejting 0 od 5)
Sa svih strana
Autor: Tomislav Cvitković   
Četvrtak, 26 Srpanj 2012 16:24

Na otočiću Vila Franca do Campo u Portugalu, zasigurno jednoj od najljepših svjetskih cliff diving lokacija, prizori su bili toliko čarobni da se činilo manje važnim tko će pobijediti. 

Na kraju je za samo desetinku boda Artem Silčenko bio bolji od Orlanda Duquea.

U Portugalu se odigralo jedno od najnapetijih Red Bull Cliff Diving natjecanja u povijesti. Nevjerojatna lokacija kao da je dodatno inspirirala sve natjecatelje. U prva su dva kruga skakali sa stijene, a u trećem i četvrtom krugu s 28-metarske platforme. Prvu je pobjedu sezone ostvario 28-godišnji Rus Artem Silčenko.

 

U finalu je Silčenko izveo novi skok težine 6.1. za koji se pripremao od početka sezone. Upravo mu je on donio desetinku boda prednosti pred Duqueom i konačnu pobjedu. Treće je mjesto osvojio Gary Hunt.

„Nevjerojatan osjećaj,“ komentirao je Silčenko. „Imam samo desetinku boda više, to je pola boda jednog od sudaca! Htio sam svoj novi skok izvesti što bolje. Trudio sam se ne razmišljati o pobjedi, već samo o tome kako ću izvesti taj skok.“

Najvišom su pojedinačnom ocjenom suci ocijenili skok s trostrukim okretom Garyja Hunta s kojim je zaslužio i najjači pljesak publike. U okupljenim je plovilima bilo gotovo 2.000 gledatelja.

Četvrto je mjesto u Portugalu osvojio Alain Kohl, a Ukrajinac Anatolij Šabotenko treći se put uzastopce s wildcardom plasirao među osmoricu najboljih.

 

U ukupnom je poretku trenutno vodeći Orlando Duque s 450 bodova. Samo 10 bodova manje ima Gary Hunt, a treći je sa 360 bodova Steven LoBue koji je u Portugalu bio deveti.

Sljedeća je postaja Irska, a natjecanje se održava 4. kolovoza.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.