Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Triatlon na Cresu
(Rejting 0 od 5)
Sa svih strana
Autor: Sonja Jakić & Domeniko Surdić   
Petak, 18 Rujan 2009 08:19
Vjerovatno najkraći triatlon u Hrvatskoj ove je godine privukao rekordnih 66 natjecatelja i natjecateljica, od kojih je 24 sudjelovalo u po prvi put organiziranoj štafeti.
Treći ultra super sprint triatlon održao se 23.08.2009. na Cresu. Vjerovatno najkraći triatlon u Hrvatskoj ove je godine privukao rekordnih 66 natjecatelja i natjecateljica, od kojih je 24 sudjelovalo u po prvi put organiziranoj štafeti. I ove godine, po predivnom vremenu ovaj sportski događaj popratio je ogroman broj gledatelja.

U 17.20  natjecatelji su krenuli plivajući s nudističke plaže u autokampu „Kovačine“ na dionicu od 250 metara. Do plaže „Karaula“ prvi je stigao Marco Guerci kojemu je trebalo 3.10 minuta, a tim je rezultatom postavio novi rekord i oborio stari za 28 sekundi. Najbrža plivačica bila je Erica Facchini, koja je oborila stari rekord za 49 sekundi, postavivši novi koji iznosi 3.39 minuta.

Dalje se išlo biciklima po silnim uzbrdicama i nizbrdicama na dionicu od 6400 metara, a staza je bila označena na svakom skretanju, tako da se nitko nije mogao izgubiti. Kao i prošle tako je i ove godine biciklističku stazu najbrže odradio Saša Javorović za 12.30 minuta.

Zatim je slijedilo trčanje. Rutu od 1650 metara, od centra grada do plaže „Karaula“, po žarkom suncu,  najbrže je otrčao Jan Weiland  za 6.39 minuta. Angela Bergman je postavila novi ženski  rekord od 9.19 minuta, i s njime srušila stari za 16 sekundi.

Tijekom cijele utrke gledatelji su bodrili natjecatelje, koji su i ove godine svi protrčali kroz cilj. Na utrci je bio i dežuran doktor koji nam na sreću nije zatrebao.

U sveukupnom poretku prvi je stigaio Jan Weiland koji je cijelu stazu prešao u 23.22 minute, malo poslje njega kroz cilj je utrčao Marco Guerci, a treči je pristigao Saša Javorović. Od žena je prva stigla Angela Bergman za 30.55 minuta, na drugo mjesto je zasjela Erica Facchini, a na treće Piera De Stefani.

U već spomenutoj prvoj štafeti na ovom triatlonu pobijedila je ekipa TLI u kojoj su bili Vitomir Maričić, Loris Pomazan i Ive Fučak, koji su stazu prešli za 23.56 minute. Drugo mjesto je zauzela grupa T3, a treće OPEL POLAND.

Cres-Insula activa čestita svim triatloncima i triatlonkama!

Mnogo slika sa triatlona i potpune rezultate možete pogledati na :  www.cres-activa.hr/t

Pozdrav do sljedeće godine kada vas očekujemo u još većem  broju!

Cres-Insula activa

 
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.