Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Zagreb - Trst bicikom u jednom danu
(Rejting 5.00 od 5)
Sa svih strana
Autor: Marko Ručević   
Utorak, 01 Rujan 2009 17:39
Dan prije puta Šiljo i ja navlačimo sendviče, ruksake, vrečice, karimate po cijelom gradu. Već sam tad vidio, da to sve skupa i još s ovim Zvonkom jednostavno nemre bit loše.
Na dan puta, lagano ustajanje iza 2h ujutro, doručak, trpanje sitnih stvari u džepove dresa, provjera svega i put pod kotače prema Jaski. Već u Lučkom vidim da ću prilično uranit u Jasku, pokusavam usporit, ali voziti 15 km/h nije neka ideja. Putem do Jaske mrkla, novoasfaltirana i uređena karlovačka prazna, ali nekako je sve zajedno zanimljivo i mistično obasjano mojom bljeskalicom, tu i tam koja policijska patrola, živi jež, dvije lisice i pol zeca rasutog posvuda po cesti. Prije Klinča Sela zvoni mob, Siljo javlja da je zaspal, ko i svi SZ od Podsuseda. Dolazim prvi prerano u Jasku, tražim Kokota koji je najavil da bu spaval na klupicama, ali tamo je samo neki pijanac. Nakon što mi se vozikanje uz groblje učinilo previše spooky, sjedam na klupu i čekam. Zvuk skripe guma i motor na visokim okretajima dolaze... Šiljo!!

Kapaju Jaskanci, Samoborci dolaze s malo kašnjenja, dve-tri fotke, trpanje stvari u kombi i 35-40 u koloni prema Karlovcu gdje je svanulo. Tam je odmor, skidanje suvišnih grama bljeskalica s bicikala i nastavak prema Dugoj Resi. Tu se stvaraju grupice, specke i frikovi na montičima napred, debeli i zeljni tempa iza njih i malo slabiji s pratiteljom Zvonkom na začelju. Kombi i auto nas prate i prestižu s vremena na vrijeme. Iza Jarceg polja, di smo presjekli našu morsku rutu, Šiljo i Canak mi malo bjeze, al se decki zapricavaju i više manje skupa dolazimo do Severina gdje je kraći odmor, sendvič, mjenjanje žbice na brzinu i polazak. Uspon prema Vrbovskom traje, ali nije težak, kod Šiljana se javljaju znaci zamora materijala i vozi se s zalaznicom. Frikosi su napred, Luka obozava pogled u moju kazetu, a grupa iza se ne predaje. Prije Skrada ostajemo bez vode, dolazi nam auto vodonosac, stiže nas zalaznica, a Zvone je nervozan jer ga piva čeka u Skradu a mora se sporo voziti, pa stišće uz breg i otkantava ekipu. Odo i ja za njim, a za menom Saša i Alen - Jaskanci pratnja do Rijeke. U Skradu ne vidimo nikog, a i bas nam se ne staje, jer je 10-km dalje vura vremena odmor u Delnicama, pa nastavljamo. Teta uz cestu nam daje vode iz bunara i više nam nitko ne treba. 200m prije prijevoja i spusta nabijaju nas papci na speckama i prvi dolaze u Delnice. Odmor, sendviči, pive, banane, korniji i slične droge, sve... I jedan od boljih viceva u zadnje vrijeme: "Sto je Ciklus bez Zuje? -Invalid!!"Sunce se probilo kroz oblake, temperatura raste i kreće se na lagani uspon, pa spustic i onda uspon na Gornje Jelenje za koji se dobije dojam da je spust. Grupiranje, osvježenje i divljanje sa 60-70 nizbrdo prema Grobniku. U jednom od zavoja da se produzi ravno sletilo bi se direkt na avionsku pistu. Fora, al nitko nije probal. Rastanak s dvojicom Jaskanaca i traženje uspona prema Sarsonima, gdje pri vrhu susrecemo dva Maruna. Onda više manje ravno s par hupserastih intervalica koji baš tjeraju na umor, ali Rupa i pivica u birtiji su blizu.

Sad znamo da nam još ostaje zgodnečki 8% uspon na Pasjak i onda je odmah poslije granice spust kroz Sloveniju, bar tako kaže Luka. 3,5km do granice i onda još nekih 1,5km tog uspona poslije, a kak se čini sloveniju su, da bude veća, malo nasipali od prosle godine, pa nije bas spust, nego ima dost ravnog i par malih uspončića, a sve zajedno s tendencijom prema dolje, pa mi sretno kroz hrpe turista prolazimo 30km janeza i eto nas na slo-ita granici nakon koje je još jedna jurnjava, nizbrdo do Trsta. Piazza del Ponterosso! Fotke, kupanje na pipi i lagano do kombija po nove majice i pakiranje. Loto vise nije radio, al Puška je zato malo dopunil karticu na foticu.

Povratak u Hrvatsku u Baredine kod jame na ostatke klope, vode, čaja i pive iz kombija i spavanac. Munje i gromovi, kisa, pljusak, alarm koji se dvaput ukljucuje ubijaju prvi san, al poslje tog do jutra sve 5. Drugi dan budjenje, bauljanje i dorucak, pa kava i kupanje u Poreču, performans u parkicu, klopa u Klani, gablec kod Velje i rastanak. Radost i veselje odrađenim vikendom s jako dobrom ekipom, zezancijom i druženjem. Ipak je sve u glavi i moguće...

SVE JE PREKRASNO!

Plan puta pogledajte ovdje.
Slike možete pronaći ovdje.
Pogled iz drugog kuta možete pročitati ovdje.
Rutu Zagreb - Trst možete pogledati ovdje.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.