Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Zlato, srebro i svjetskio rekord Gorana Čolaka
(Rejting 5.00 od 5)
Sa svih strana
Autor: preneseno s Hina   
Nedjelja, 16 Listopad 2011 20:55

Na AIDA svjetskom prvenstvu u ronjenju na dah koje se održava u Lignanu hrvatski reprezentativac u ronjenju na dah Goran Čolak postavio je svjetski rekord u disciplini dinamika s perajom te osvojio zlatnu i srebrnu medalju, dok je Dajana Zoretić osvojila dvije bronce.  

Prvi puta u povijesti hrvatskog ronjenja na dah Hrvat je oborio svjetski rekord po asocijaciji AIDA i postao AIDA svjetskim prvakom. Čolak, član RK Geronima, je preronom od impozantnih 273 metara u disciplini dinamika s perajom uspio oboriti svjetski rekord kojeg je do sada držao Novozelanđanin Dave Mullins s 265 metara daljine.  

U finalu discipline dinamika bez peraja Goran Čolak osvojio je srebro preronom 194 metara daljine. Titulu svjetskog prvaka u toj disciplini ponio je Francuz Frederic Sessa sa 207 metara.

U ženskoj konkurenciji dinamike Dajana Zoretić (DPS Zagreb) je preronom od 200 metara daljine osvojila broncu i ujedno oborila nacionalni rekord u toj disciplini.

Lidija Lijić Vulić (RK Submania) preronila je 189 metara, no uslijed tehničke pogreške u izvedbi i negativnih bodova, umjesto četvrtog zauzela je peto mjesto u ukupnom poretku. Zlatnu medalju u disciplini dinamika osvojila je Čehinja Barbora Ivanska s preronjenih 206 metara. Dinamika je bazenska disciplina u kojoj ronilac u jednom dahu uz pomoć peraje pokušava preroniti što veću udaljenost.Dajana Zoretić je u ženskoj kokurenciji ostvarila najdalji preron, ona je preronila bez peraja 153 metara, no i ona je, uslijed tehničke pogreške u izvedbi i negativnih bodova, umjesto titule svjetske prvakinje, osvojila brončanu medalju. Prva je bila Australka Jody Fisher sa 150 metara daljine.  Dinamika bez peraja je bazenska disciplina u kojoj ronilac u jednom dahu bez peraja pokušava preroniti što veću udaljenost.  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.