Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Sziget - multikulturalna atmosfera na Otoku slobode
(Rejting 0 od 5)
Spektakli i festivali
Autor: Zvončica Kučanda   
Utorak, 30 Rujan 2014 11:08

Ove godine Sziget festival je tijekom punih tjedan dana održavanja privukao rekordnih 415 000 posjetitelja. Festivalske su ulaznice rasprodane nekoliko dana prije samog početka, dok se samo u četvrtak na Otoku Slobode okupilo čak 85 000 fanova!

Sziget 2014 je najposjećeniji do sada. Što je to što privlači svake godine sve više i više ljudi iz sve većeg broja zemalja? Ovogodišnje izdanje je dočekalo obožavatelje iz ukupno 87 zemalja, te izvođače iz njih 41. Svi željni odlične glazbe, festivalske atmosfere i sveprisutne zabave dolaze na „Otok slobode“. Osim vrhunskog glazbenog doživljaja, Sziget nudi i niz kulturnih i sportskih događanja, radionice, igre te cjelodnevne aktivnosti  koje nisu mogli zaustaviti ni kiša ni zima.

Ove godine Sziget  je proslavio i neke važne obljetnice: prije 45 godina je održan Woodstock, Berlinski zid je srušen prije 25 godina teprije 40 godina je mađarski izumitelj Ernő Rubik izumio Rubikovu kocku. Organizirani su mnogi tematski programi gdje su posjetitelji mogli slagati Rubikove kocke, ali i natjecati se u slaganju istih. „Europe Stage“ je imao poseban fokus na berlinsku glazbenu scenu, dok je nekoliko drugih umjetničkih programa odavalo počast padu Zida.

Sve u svemu, pomalo je teško opisati riječima što se sve događalo u tih tjedan dana, dojmovi se još dugo neće slegnuti ali sigurno ćemo ih u sjećanju nositi do sljedećeg Sziget festivala. Organizatori su već otkrili datum za sljedeću godinu. posjetitelji iz cijeloga svijeta moći će uživati u tjednu zabave od 10. do 17. kolovoza 2015.

Vidimo se nagodinu!


 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.