Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Uspjesi u duhu Olimpijade!
(Rejting 0 od 5)
Spektakli i festivali
Autor: Mirela Kraljić   
Nedjelja, 12 Veljača 2006 01:00
Spektakularnim otvorenjem na stadionu Palasport Olimpico u Torinu u petak, 10. veljače započele su 35. Zimske olimpijske igre. Najbolji talijanski skijaš Giorgio Rocca je bio zadužen za olimpijsku prisegu, a možda mu ta čast donese sreću kao što je donijela Amerikancu Jimu Sheai, koji je nakon prisege u Salt Lake Cityju osvojio zlato u skeletonu. Listu poznatih skijaša upotpunili su Alberto Tomba, Pierro Gross, Deborah Compagnoni, a čast da upali olimpijski plamen, koji je nakon 100 tisuća kilometara i posjeta 500 gradova stigao u Torino, imala je Stefanija Belmondo, osvajačica 10 olimpijskih medalja u skijaškom trčanju. Bio je to najviši plamen u povijesti Olimpijskih igara, na postolju visine 57 metara.
Janica Kostelić nosila je hrvatsku zastavu, predvodeći sjajnu hrvatsku reprezentaciju, kojoj ekipa Adventure Sport Portala želi puno uspjeha. - Jako sam sretna što mi je pripala ta čast, otvorenje je bilo spektakularno, vidjela sam neke potpuno nove stvari - rekla je naša najbolja sportašica na stadionu Palasport Olimpico.

Pažnju su tijekom svečanog defilea privukli Tajlanđani noseći crna odijela, u znak sjećanja na tsunami.

Na ovim Zimskim olimpijskim igrama (ZOI), tijekom 17 dana, očekuje se sudjelovanje 2.500 sportaša i 2.500 pratećih službenih osoba iz 85 zemalja. U provedbi natjecanja sudjelovat će 650 sportskih sudaca, te 21.500 volontera u različitim službama ZOI Torino 2006. Očekuje se da će Igre pratiti oko 10.000 novinara iz pisanih medija te 6.600 novinara i tehničkog osoblja televizijskih i radio postaja. Pored 1,5 milijuna gledatelja na borilištima, očekuje se i 6.000 VIP gostiju iz međunarodnih i nacionalnih državnih i sportsko-olimpijskih tijela. Za televizijske prijenose prijavljeno je 160 zemalja, te se očekuje da će Igre pratiti oko 4 milijarde gledatelja.

Na programu ZOI Torino 2006. nalazi se 7 sportova sa 15 sportskih grana i 84 sportske discipline:
  • 1) Bob (bob, skeleton)
  • 2) Sanjkanje
  • 3) Skijanje (alpsko, skijaško trčanje, skijaški skokovi, nordijska kombinacija – skokovi i skijaško trčanje, skijanje slobodnim stilom, snowboard)
  • 4) Biatlon
  • 5) Klizanje (umjetničko, brzinsko, brzinsko klizanje na kratkim stazama)
  • 6) Curling
  • 7) Hokej na ledu

U ovom veličanstvenom izdanju Zimskih olimpijskih igara, u sportskome duhu želimo uspjeh svim natjecateljima, ali, naravno, srčano ćemo navijati za našu sjajnu repku!!!

http://www.torino2006.org
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.