Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Božena i Puma u blatu do grla
(Rejting 0 od 5)
Test opreme
Autor: Božena Buršić   
Ponedjeljak, 10 Travanj 2006 01:00
Ranije testirane "bakandže" HH, Lowa i Salomon isticale su se svojom visinom i težinom, dok Puma Complete Trailfox od ostalih testiranih tenisica odudara svojim ergonomskim izgledom i lakoćom (samo 284 grama). Na (ne)sreću, ponuda u našim trgovinama svodi se samo na jedan model pa nam tako, izbor boja (hoćemo li plave, sive, roze, ljubičaste ili zelene) ne predstavlja nikakav problem.
ImageNapokon tenisice kod kojih neću lamentirati na temu širine, bez brige. Čak i bez vezivanja vezica na stopalu stoje kao salivene. Izrađene od vodootpornog i brzosušećeg ripstop softshell materijala, i nakon dužeg trčanja po snijegu i kiši ili kroz potoke, stopala ostaju ugodno suha. Sve u jednom komadu, bez jezika (koji zna ponekad žuljati), a kamenčići, blato, lišće i granje teže nalaze put do skrivenih dijelova tena. Crni i otpali nokti su mi poprilična nepoznanica, ali u odnosu na ostale testirane modele, pojačanja na prstima su udobnija i neprimjetnija (a ipak tu) nego kod ostalih modela. Krvave pete baj-baj, jer ovdje su pojačanja mnogo niža nego kod ostalih modela, a dijela kojeg neki trkači izrezuju nema. 

Jedan brzi pogled na potplat i jasno je da su ove lije daleko od šminkanja na špici (nitko vam ne brani, ali ipak...). Duboke ripne osiguravaju im savršen grip u dubokome blatu, ali su na šljunku prava zamka za male kamenčiće. Dok je ostatak ekipe bez većih proklizavanja uživao na snijegu, ja sam svako malo, na ugaženijim i zaleđenijim dijelovima, završavala s nosom na tlu. Na cestama i makadamima su u suhim uvjetima zadovoljavajuće, ali na prvi spomen vlage ili leda bježe glavom bez obzira u svim smjerovima.

ImageZbog plastičnih pojačanja kroz cijeli potplat trčanje po makadamu nije toliko neudobno i ne osjeti se baš svaki kamenčić, a pretjerano izvrtanje stopala na ovu ili onu stranu smanjene su maksimalno. No da nije sve baš med i mlijeko... Ta plastika nije dugovječna. Samo nekoliko izleta na maksimirske šljunčane staze ostavili su svoj trag. Da kasnije ne biste previše žalili svoje ne baš jeftine trčalice, makadamske izlete prakticirajte u što manjim količinama, kao i cestovne pustolovine zbog relativno velike tvrdoće pete.

Iako sam miljama daleko od brdskih i inih off road jurilica, svaki izlet u ovim lijama savršena mi je prilika da upoznam i njihove, a posebno svoje granice. Zato Pumerice na noge i pravac šumski, brdski treninzi, utrke, krosevi i još puno, puno toga što uključuje velike količine blata... Za sve ostale potrebe (trekinzi, osim Medvednice), molim lijepo, zaboravite ili posegnite za nekim ranije testiranim hodalicama/trčalicama.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.