Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Brzina na svakom koraku
(Rejting 5.00 od 5)
Test opreme
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 29 Travanj 2013 10:02

Salomon je ponovo konzultirao svoj međunarodni tim natjecatalja sa ciljem razvoja najboljih tenisica za brzo trčanje po mekšim podlogama.

Inovativne ideje spojili su s prijedlozima najzahtjevnijih trkača i predstavili tehnički savršene tenisice SPEEDCROSS 3, koje donose potpuno nov pristup tenisicama za trčanje.

Dobar obuhvat stopala

Dobar obuhvat stopala garantira već dobro poznati sustav Sensifit™, odnosno cik-cak konstrukcija na vanjskom dijelu tenisice, koja garantira savršen obuhvat stopala u zahtjevnim aktivnostima. Za postizanje još boljeg obuhvata, oblik tenisice u potpunosti je prilagođen anatomiji stopala i zato je osjećaj stvarno savršen.  Za dodatnu stabilnost i sigurnost pri trčanju brine Ortholite™ - unutarnji uložak s prilagođenim gumiranim petnim dijelom, koji »zalijepi« petni dio stopala na svoje mjesto i pri trčanju na većim nagibima.

 

Odličan doticaj s podlogom

Odličan doticaj s podlogom garantira već poznati Contagrip™ potplat. Poseban potplat uz pomoć agresivnog CHEVRON™ uzorka omogućava optimalno prianjanje i iznimnu svestranost. Za model Speedcross 3 dizajnirana je i M+S inačica, koja nudi savršeno prianjanje i na mekanim, blatnim i skliskim podlogama. Posebnost ovog potplata je prije svega u asimetričnom profilu, koji je u prednjem dijelu namijenjen savršenom prianjanju pri trčanju uzbrdo, a u stražnjem dijelom je okrenut potpuno suprotno i garantira odlično i sigurno prianjanje pri trčanju nizbrdo. Još jedna novost kod modela Speedcross 3 je povećana površina potplata, što pridonosi manjem trošenju potplata, ali ne nauštrb prianjanja. Na ovaj način kombinacija trčanja po šumi, travi i makadamu postaje prava zabava.

Dobra amortizacija

Dobra amortizacija prije svega dobra je za vaše zglobove. Za model Speedcross 3 Salomon je upotrijebio novi sustav amortizacije LT MUSCLE.  Sustav je smješten u petnom dijelu te amortizira udarce i pomaže pri prijenosu energije u prednji dio tenisice, što dovodi do lakšeg odraza i povećavanja brzine trčanja. Petni dio je nešto širi, što povećava stabilnost i udobnost za vrijeme dužih trčanja.

Niska težina

Budući da se radi o modelu koji je namijenjen i natjecateljima, velika pozornost usmjerena je prema što nižoj težini. Zato su svi materijali tehnički i vrlo lagani. Usprkos tome, Salomon se pobrinuo i za mehaničku zašitu. Tako su na izbočenim mjestima smješteni gumirani dijelovi, što tenisicama bitno produžava životnu dob.

Više na www.salomon.com/cr 

 

*sponzorirani članak 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.