Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Ljepotice koje se prilagođavaju terenu
(Rejting 0 od 5)
Test opreme
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 22 Prosinac 2008 13:30
Petra Gidak testirala je Nike Pegasus tenisice. I kaže: "ovo je ipak ozbiljna tenisica i vrlo lako je dokazala dubinu svoje izvrsnosti. Ona se ponaša kao vaše omiljene traperice – mekana, udobna i dovoljno svestrana da ju nosite gotovo svugdje! Pod svugdje podrazumjevam i asfalt i bljuzgu, kamenje i blato".
Oduševljenje koje me je uhvatilo pri prvom susretu sa Nike Pegasusicama nije se smanjivalo sa povećanjem kilometara koji su se gomilali na kontu dotičnih tenisica. Mijenjao se jedino razlog sreće: „Ajme, kak su lijepe!! Sa roza Nike znakom na crnoj podlozi!“ Tipično, ženski bio je prvi komentar. Ali ovo je ipak ozbiljna tenisica i vrlo lako je dokazala dubinu svoje izvrsnosti. Ona se ponaša kao vaše omiljene traperice – mekana, udobna i dovoljno svestrana da ju nosite gotovo svugdje! Pod svugdje podrazumjevam i asfalt i bljuzgu, kamenje i blato.


Naša testerica Petra Gidak

Poput prave cestovne tenisice potiče vas na brzinu jednako na cesti kao i na blatnjavim ili sniježnim šumskim stazama. Ta me činjenica u potpunosti iznenadila jer Pegasus na prvu loptu ostavlja dojam preteške i pretvrde tenisice za ugodan cestovni trening. Međutim, prvo nošenje (šepurenje na poslu) koje obično koristim kao vrijeme upoznavanja stopala i tenisice, ohrabrilo me u namjeri da ih upoznam sa cestom. I nisu me prevarile! Udobnost, mekoća i savitljivost odlike su ove tenisice ma gdje god da ih gazili.


I lijepe i praktične

No, ipak su ovo istinski trail tenisice i bila bi prava šteta ne koristiti ih kao takve. Suha planinska staza, snijeg ili bljuzga, galoni blata i mlaka, ma sve je izdržala sa smješkom! Nazubljeni potplat sasvim lijepo će se prilagoditi terenu i dati vam osjećaj stabilnosti, a uronite li ih u mlaku, neću vas varati, smočit ćete stopala, međutim voda će brzo nestati iz tenisice – nema šljapkanja još kilometrima! Sintetička mrežica vanjskog materijala lagana je, ali osjećat će te se zaštićeno i udobno.Očigledna je činjenica da je Nike Pegasus Trail rezultat promišljanja kompetentnih i iskusnih ljudi koji nisu zanemarili niti jedan detalj, počevši od atraktivnog izgleda do funkcionalnosti svakog elementa tenisice. Rezultat je vrhunski planinsko-trkački proizvod. Posebno će vas razveseliti ako ih tokom zimskih mjeseci odvedete na dugi trening po šarenom jesenje-zimskom terenu i vremenu (kojeg ne manjka ovih tjedana).Pružit će vam udobnost i mekoću uz vrhunsku stabilnost. Mekoća je rezultat zračnog jastuka smještenog duboko u strukturi potplata, ali i kvalitetnog materijala na površini uloška koji neće tako lako izgubiti svojstvo elastičnosti. Zračni jastuk naizgled je vidljiv s donje strane tenisice što me u početku zabrinjavalo, međutim Nike-dizajneri ostavili su ga takovog iz čiste drskosti! Kao da poručuju: Ajde da vidim tko je dovoljno uporan i snažan da ispusti Pegasusevu „dušu“?
„Duša“ ima i svoj stručni naziv: Air-Sole units iliti Zračno-Tabanske jedinice koje su strateški razmještene na poziciji pete i prednjeg (sjevernog) dijela stopala. Dotične ZT jedinice predstavljaju revoluciju u izdržljivosti i gipkosti, te sposobnosti upijanja udaraca (shock absorption).Osobno ne volim nositi iPod i slična slušna pomagala na treningu, ali mnogi trkači uživaju u tom spoju glazbe i njima omiljene fizičke aktivnosti. Nike ih neće razočarati niti u tom pogledu jer postoji mjesto ispod uloška Pegasus-ica rezervirano za Apple iPod Nano, ali to je stara vijest i nešto što očekujemo od svake nove Nike serije. Čovjek se lako nauči na dobro.U konačnici žalim što se polako završava ovaj test jer to znači da se moje crno-roza Nikeice opasno približavaju preporučenoj kilometraži zdrave tenisice. Čini mi se da je meni Djedica sa sjevera stigao trunku ranije.

 
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.