Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Nike:: Kad potrčiš, nemo'š stat...
(Rejting 0 od 5)
Test opreme
Nedjelja, 28 Svibanj 2006 17:22
Nike Zrak Zum Zemlja Hrbat tene definitivno su top model, od dizajna do najsitnijeg detalja! Doduše, samo navlačenje zbog bezjezične tehnologije teško ide, a osjećaj klaustrofobije u vašeg stopala još je veći nego u Pumerica jer ove su mnogo tvrđe, no kad prvi put potrčite, osjećaj udobnosti je izvanredan. I ovo je jedini od svih devet testiranih modela u kojima možete na sve trekinge: od gospodskih Risnjaka i Medvednice, preko hrpta Bjelolasice i Vihoraškog puta, grebena Sisola podno Učke i cijelog Velebita, do stjenovitog i nepristupačnog Mosora! Reče geMpard...
Božena Buršić
Ovom svestranom, oku i stopalu ugodnom tenisicom zimi nećete osvajati gorske vrhove, no ljeti je svakako morate protrčati (i po i van staza) gor i dol. Dobra amortizacija i izdržljivi materijali čine je idealnim supatnikom na svim ovogodišnjim trekkinzima.
Više...

Marko Rajković
Nike Terra Ridge su jednostavno predobre. Trekking, trčanje, kamenje, mine, bosanske piramide, sve savladavaju podjednakom lakoćom. Iako mi se ne sviđa njihova bezjezična konstrukcija koja me uvijek iznova nervira pri oblačenju. Ali jednom kad potrčiš u njima prestaju svi problemi.
Više...





Kristijan Šivak geMpard
Najkice su moj izbor za svaki treking osim onih po kiši – nisu previše teške, štite i s donje i s gornje strane, pa u njima možete juriti baš po svakom terenu!
Više...

Ivan Ferenčak Ferro
Najkompletnija od isprobanih. Dobro zaštićena sa svih strana, udobna, brza i odlično drži podlogu. S njom možete na najteže terene, a ujedno se kretati i brzo i dugo na natjecanjima. Posebno je dobra na stijenama, za suhe grebene i mokre kanjone. Zračni jastuk ispod stopala će izdržati i najduže ture. Premužićeva staza na drugom dijelu velebitske ultre je prirodni teren za njih. Dugo i brzo trčanje po špičastim kamenčićima.
Više...

Osim što izabiremo ukupno 'Najbolje od najboljih', Treking tim je izabrao najbolje i u kategorijama:

    * Treking
    * Planinsko trčanje
    * Hodanje i planinarenje
    * Teški uvjeti
    * Best Buy

Nike su proglasili NAJBOLJIMA ZA TREKING I THE BEST BEST BUY!

A sad ponešto o kriterijima ocjenjivanja::
ŠTO MANJE TO BOLJE
Kako bi dobili na dinamici, kod Treking Teama svatko je rangirao sve tenisice po pojedinom kriteriju na način da najbolje dobivaju 1 bod, pa prema 5 najslabije, što manje to bolje. Na kraju smo to sve zbrojili i podijelili sa 36 (9x4) da dobijemo prosječni ukupni rang.

Evo i graf s ocjenama::







A ŠTO O NAJKICAMA KAŽU NAŠI CESTOVNJACI...
Izrazito dobar spoj fleksibilnosti, tvrdoće potplate i opće stabilnosti. Vrlo kvalitetni materijali čine ovu trening tenisicu jednom od najboljih opcija u kategoriji. Air perseus je stvoren za duge i mokre zime kao što je bila protekla.

Više o Najkicama::
Dejan
Janez
Parip
Slavko

Propozicije...
Za razliku od Treking Teama, gdje su dečki i cura izravno iznosili ocjenu tenisica, Cestovni tim se nije bavio ocjenjivanjem i dojmovima dobro - bolje - loše, nego su na skali od 1-5 iznijeli procjenu po navedenim kriterijima, te čitateljima, odnosno sportašima, ostavili na volju da prema njihovom "bodovanju" kriterija izaberu najbolju tenisicu za sebe. Oni su rekli koja je više kruta u odnosu na neku drugu, koja je stabilnija, a koja prozračnija... No nisu iznosili svoj opći sud, nego ostavljaju slobodan izbor da se odlučite za više ili manje tvrdu, stabilnu, više ili manje prozračnu...





1. Fleksibilnost:

SAVITLJIVA - KRUTA
Količina energije koja je potrebna za savijanje tenisice. Lakši trkači u pravilu trebaju više fleksibilnosti.

2. Tvrdoća izrade potplate tenisice:
MEKANA - TVRDA
Pretvrda ne pruža dovoljno zaštitite kod udaraca. Suviše mekana = manja bi mogla biti njena trajnost jer se prije deformira. Teži trkači za trening tenisicu u pravilu trebaju tvrđu potplatu.

3. Opća stabilnost:

NISKA- VISOKA
Tu smo obratili pozornost kako se tenisica ponaša kod trčanja u prijenosu opterećenja od prstiju do pete, te otpornost na torziju. Tenisice sa niskom stabilnosti imaju više fleksibilnosti i  mekše su. Lošija tehnika i/ili nestabilnost skočnog zgloba mogla bi značiti da trebate više stabilnosti.

4. Izrada gornjeg dijela tenisice:

PROZRAČNO- ZATVORENO
Efikasni trkači preferiraju prozračnost iako zatvorena tenisica pruža bolju zaštitu od vanjskih utjecaja. Zimska trening tenisica nebi trebala biti suviše prozračna.

5. Best Buy
DOBRO-LOŠE
Kao peti kriterij dodali smo kategoriju "Best Buy", odnosno omjer procjenjene kvalitete i cijene tenisice  DOBRO-LOŠE





www.nike.com
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook





AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.