Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Patrčević o Pumi:: Stvorena za kraće i brže treninge!
(Rejting 0 od 5)
Test opreme
Autor: Dejan Patrčević   
Petak, 20 Siječanj 2006 01:00
Umornim i otvrdnutim mišićima nogu nakon biciklističkih treninga Belus vraća mekoću koraka i omogućava da i takva, triatloncima često mučna trčanja, odradimo sa manje umora a više zadovoljsva. Pumina ICELL tehnologija se pritome posebno dobro pokazala na betonskim tvrdim podlogama...
Već sama kutija u kojima se nalaze tenisice krije razne ekološke i dizajnersko praktične detalje. Simpatičan je tako detalj na kutiji već u onim vertikalnim linijama raznih debljina za digitalno očitavanje koda:: dobrim dizajnom izgledaju kao da je Puma pobjegla iz/iza  tih rešetaka/linija. To me sve nije iznenadilo jer sam i prije bio upoznat sa Puminim dizajnerskim majstorijama.

{mosgallery}Bellus tenisicu sam testirao većim dijelom u suhim vremenskim uvjetima Istre, daleko od snijega i leda. Ova tenisica se po stabilnosti i težini nalazi na pola puta između trkačih modela i modela za trening stoga je idealna za teže trkače koji traže težu racericu sa više amortizacije ili lakšu i mekšu trening tenisicu.

Goodyear đon odlično drži zavoje pa čak i one sa malo šodera a takvih je u Istri dosta. Na atletskim stazama tenisica se ponaša stabilno a kod većih brzina, npr ispod 3:40/km, ima solidnu  savitljivost  u prednjem dijelu iako joj upravo na tom dijelu za teže trkače (preko 75kg) fali jastučastosti.

Ovu laganu tenisicu preporučio bih svim trkačima za kraće i brže treninge kao i natjecateljskim dušama za ranosezonske utrke gdje još nema potrebe navlačiti ultra lagane modele.

{mosgallery} Budući je tenisica po deklaraciji predviđena za neutralno stopalo trkači sa problemima tipa sklonosti izvrtanja stopala (izvrtanje često proizlazi zbog problema sa pronacijama no isto tako i kod normalnog stopala, te kod umora i pretreniranosti) svakako bi trebali nabaviti stabilnije, u đonu nešto šire modele i stoga ova tenisica za njih nije najbolje rješenje.

No ukoliko već posjedujete tenisice za zimski trening i velike kilometraže onda će Bellus svakako biti dobar alat i nadopuna za vaš "fit" program u trčanju.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.