Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Petica za letećeg konja
(Rejting 0 od 5)
Test opreme
Subota, 10 Siječanj 2009 22:53
"Najkice" Air Pegasus +25 ovoga puta testira Hrvoje Kovač, prvak Hrvatske za 2007. godinu i hrvatski maratonac s najboljim rezultatom u 2008. godini.
Kada sam dobio na test Nike tenisice, priznajem nisam bio oduševljen, jer sam maratonac, a kod nas dugoprugaša Nikice nisu pretjerano popularne. Naime zbog slabe elastičnosti nisu pogodne za dugotrajne treninge, jer se stopalo bori s otporom tenisice pa pri naporima od nekoliko sati uzrokuje povrede zglobova prstiju. Iako nevoljko i s određenim predrasudama, odlučio sam ih svejedno testirati.

Dizajnom, izgledaju i više nego zadovoljavajuće. Nešto deblji džon već na prvi pogled odaje značenje „Air“ u nazivu. Debeli zračni jastuci daju naslutiti izvrsnu amortizaciju, a gornjište izrađeno od sintetike s brojnim zračnim otvorima, obećava dobru ventilaciju.Osim toga, pet strateški smještenih kompenzatora, pretpostavljaju postepeno gibanje stopala i lagan prelazak od pete prema prstima, što daje dodatnu stabilizaciju. Uočivši te, po meni, pozitivne karakteristike, ohrabrio sam se da ih isprobam. Tek nakon što sam ih obukao, uvidio sam solidnu udobnost, lakoću kao i izvrsnu stabilnost. Sve u svemu, morao sam priznati da su me iznenadile.Odlučio sam ih prvi puta isprobati na Lagviću. To je bilo nekakvih 18-tak kilometara koje sam trčao isključivo po asfaltu. Padala je kiša i podloga je bila prilično mokra. Trčao sam uzbrdo, nizbrdo, u zavojima. Iako dosta rigidne, moram priznati da u nijednom trenutku nisam proklizao, što me je pomalo i iznenadilo. S obzirom na moju, relativno malu masu, obično bi me zanijelo barem u zavoju, ali ovaj puta stvarno ništa. Osjetio sam određenu sigurnost, pogotovo na tim, meni „slabim“ točkama.Tek nakon toga sam se malo bolje zagledao u potplat. Oduševile su me izrazito duboke ripne, koje su me pomalo podsjetile na kopačke. Tada mi je sinula ideja da ih možda ne koristim na pravom mjestu. Odlučio sam ih isprobati na nešto zahtjevnijim stazama. Prvo sam se odlučio za Savski nasip i trening na sipini. I tu su me iznenadile. Izuzetno su prianjale za podlogu i pružile mi sasvim solidnu amortizaciju i stabilnost. Kako god zagrezao o sipinu, uvijek bih uspio izvući nogu, bez ikakvih problema.

Slijedeći izazov je bile su dionice na tartan stazi. Znao sam da to nisu tenisice za takvu podlogu, ali bio sam znatiželjan. Iskreno, očekivao sam da ću prokliziti. Iako malo nezgrapne za tartan, moje „sprinterice“ su se sasvim solidnim pokazale. Odradio sam zadovoljavajući trening.Konačno sam se odlučio na finalni izazov, koji sam svjesno odgađao, jer sam znao da tu moram imati nešto na što ću se moći osloniti, Maksimirsku šumu po kiši i blatu. Znao sam da, s obzirom na zahtjevnost terena, moram imati tenisice koje će me zaštititi od pada i teških ozljeda, jer se radi o iznimno skliskom području, pogotovo po kiši.
Ohrabren testovima, koje sam prethodno napravio, obukao sam ih i krenuo put Maksimira.

Kada sam stupio u šumu, na ono mokro i klizavo lišće, već u prvim koracima sam osjetio onu istu sigurnost, kao prethodno na nasipu. A, da ni ne pričam o stabilnosti koju su mi pružile na onim granama, koje vam podmuklo izmiču ispod nogu i uzrokuju brojne padove , a pri tome i moguće ozljede, od istezanja, uganuća, pa čak i lomova. Cijeli trening mi je prošao bezbrižno i bez ikakvih rizičnih situacija.

Tim testom sam napokon uvidio pravu svrhu ovih tenisica, stoga ih toplo preporučam za kraće treninge, iznimno nepovoljne uvjete, od kiše, blata, lišća i mokrih grana. Što reći, nego Pegaz (PEGASUS) je ionako mitološki konj, koji leti(AIR), a gdje drugdje nego šumom. Pa uživajte u „šumskim“ radostima.


 
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.