Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Petrović o Pumi:: Kao plavetnilo medulinskog kraja
(Rejting 0 od 5)
Test opreme
Četvrtak, 09 Veljača 2006 01:00
Puma tenisice su većini naših ljudi poznate po retro izgledu, namijenjene za šminku po gradu. No, Puma je meni jedna od najboljih marki opreme za trčanje. Model Puma Bellus su tenisice koje su dovoljno lagane za intervalne treninge, a opet ne prelagane, tako da u njima možete raditi aerobne i lagane treninge dužine.
Tenisice sam testirao na svim podlogama, od staze (tartana), makadama i zemlje (Maksimira) pa sve do ceste, i mogu reći da se na svim podlogama jako dobro ponašaju. Tome pridonosi i Goodyear đon koji se izvrsno prilagođuje svim podlogama i koji nije sklon habanju. Đon je pokazao svoje mogućnosti kada sam radio intervalni trening (10x1000m tempo 2'52'') na stazi koja se lagano poćela lediti. Tenisica nije proklizavala što je znak da đon jako dobro drži podlogu.

{mosgallery}Na neravnom terenu u Maksimiru, pri treningu razlomljene kilometraže sjajnim se pokazao sustav ARCH TECH koji mi je u potpunosti stabilizirao nogu i spriječio iskrenuče gležnja kod većih neravnina. Naime, bar jedan put tijekom takvog treninga iskrenem nogu, što me strašno živcira, ali u pumicama to se nije dogodilo, što je očito znak dobre stabilnosti tenisica.

Mislim da je na tenisici najvažnija zaštita noge, za što se brine CELL tehnologija koja je na visokom nivou. Primjer tome je trening dužinskog trčanja po asfaltu, 24km gdje mi se noge dosta umaraju od tvrdoće podloge, ali jako dobar Pumin CELL sistem je izvrsno amortizirao udarce o tvrdi asfalt.

S Puma Bellus tenisicama  ove me je godine na St. Moritzu upoznao jedan od najboljih europskih trkača na 5000 i 10000 metara koji je, iako je imao sponzorstvo jedne od najrenomiranijih sportskih marki obuće, koristio baš taj model tenisica. To sigurno ide u prilog kvaliteti ovih tenisica.

Na kraju, Puma Belluse tenisice su za sve tipove treninga upravo zbog svoje težine i zaštite.

www.puma.com
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.