Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
PowerLung:: Najbolji svjetski trenažer respiratornih mišića
(Rejting 0 od 5)
Test opreme
Utorak, 24 Lipanj 2008 23:47
Jeste li se ikada pitali kojim mišićima dišete? Dišete li pravilno? Uključujete li u proces disanja sve mišiće? Kako ih trenirate? PowerLung je najbolji svjetski trenažer respiratornih mišića.
To je jedini uređaj koji koristeći metodu prevladavanja praga otpora trenira u prirodnom ciklusu disanja i udisajne i izdisajne mišiće. S obzirom da se pri disanju koriste različiti mišići za udisaj i izdisaj, najbolji rezultati se postižu treningom za obje faze. Ovu činjenicu potvrđuju svi neovisni stručnjaci. Agonisti i antagonisti tako dobivaju metodom progresivnog savladavanja praga otpora najbolji poticaj za adaptacijske procese koji rezultiraju većom snagom i izdržljivošću svih 12 mišićnih skupina uključenih u disanje.PowerLung nudi široku paletu trenažera funkcionalno prilagođenih različitim grupama korisnika. Bilo da ste rekreativac, bolesnik koji pati od raznih vrsta respiratornih smetnji, svirači puhačih instrumenata ili pjevač, ronioc koji dulje vrijeme provede pod vodom ili vrhunski sportaši u pripremama za odličja u ponudi uređaja sigurno ćete se pronaći u jednom od njih. Ono šta vam je potrebno je manje od 10 minuta dnevno. Izgleda nevjerovatno, ali rezultati su vidljivi već nakon 10-tak dana.

Moje iskustvo::
PowerLung Aktiv Sport koristim nekih mjesec dana. Nisam mogla vjerovati da ću osjetiti promjenu nakon tako kratkog vremena. Obično rezultati dođu na vidjelo nakon pola godine, godinu dana, i više, ali u ovom slučaju promjena je bila uočljiva puno, puno ranije. Kada sam počela raditi s uređajem nisam mogla napraviti 15 ponavljanja na najslabijem opterećenju. Čak mi se znalo i zavrtiti. Nisam mogla vjerovati koliko imam slabe respiratorne mišiće. Slijedeći dan užasno su me "bolila rebra", a o trbušnim mišićima da ne govorim (kao da ih nikada prije nisam koristila). Tada sam zapravo shvatila da prirodno disanje nikada ne uključuje sve skupine mišića u svoj rad.

Sada radim po 30-tak ponavljanja (koliko sam ih zapravo trebala raditi na početku), a opterećenje se iz tjedna u tjedan povećava. Zašto uopće govorim o cijeloj ovoj priči i procesu napretka? Upravo zbog toga jer vidim napretke u kontroli (dubini disanja) i kvaliteti disanja u treningu, bilo da je to plivanje, bicikl ili trčanje. Sada mi rade i oni mišići za koje uopće nisam niti znala da ih imam. I naravno disanje mi je funkcionalnije jer se u rad ne uključuje samo par mišića (kao do sada) nego svi koji bi trebali. To je isto kao i kod bicikla, ako na brdu koristite samo quadrecepse jako brzo će zakazati jer će biti puni mliječne kiseline. Zbog toga ne koristite samo njih nego i sve ostale koji će vam pomoći da to brdo izvučete što kvalitetnije. Tako je PowerLung Aktiv Sport meni pomogao da u svoje disanje uključim sve respiratorne mišiće, jednako ih upotrebljavam i dovedem ih u balans.

Više o PowerLungu na:: www.zonasrca.hr


 
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.