Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
SX4:: Moj mali je opasan...
(Rejting 0 od 5)
Test opreme
Autor: Tanja Kraljić   
Petak, 14 Studeni 2008 14:06
Htjela sam auto za avanturu, a opet, ne bih mu oprostila da me prevari... Pronašla sam to u SX4. Htjela sam da je velik. I to je SX4. Željela sam da bude živahan, istovremeno nježan, da je pažljiv u opasnim situacijama, da je snažan, da me izvlači kad skrenem negdje krivo, da me naravno sluša, a bilo mi je bitno i da nije jako gladan...
Htjela sam auto koji je lijep. A da nije glup. I zaljubila sam se na prvi pogled. SX4 me osvojio čim sam ga prvi put ugledala, odmah sam osjetila da je to to i nikad više (a od tada je prošlo dvije godine) niti jednog drugog nisam niti pogledala.

Sada SX4 vozim već više od godinu dana, prešla sam 20.000km, i da ponovo moram birati, opet bih sasvim sigurno izabrala istog!

Htjela sam auto za avanturu, a opet, ne bih mu oprostila da me prevari... Pronašla sam to u SX4. Htjela sam da je velik. I to je SX4. Željela sam da bude živahan, istovremeno nježan, da je pažljiv u opasnim situacijama, da je snažan, da me izvlači kad skrenem negdje krivo, da me naravno sluša, a bilo mi je bitno i da nije jako gladan. Sve sam to dobila u SX4.Ne bih sada o okretajnim momentima i opsegu motora ili što li se već u opsegu mjeri, to prepuštam stručnjacima (koji u raznim testovima za SX4 daju samo najbolje ocjene), ja mogu reći da je auto nadmašio sva moja očekivanja, u svakom smislu! Čak i kad me popularni penjač Čuja, s penjačima i opremom punim Gran Cheerokijem ili štoli ono on već ima, neočekivano odveo u off road bespuća Velebita, moj je ljubimac u stopu slijedio Čujinu grdosiju i savršeno se ponašao u kamenjaru Velebita. Takav je dobar i na cesti.

Zgodan je i toliko privlačan umom, duhom i tijelom, da ja, koja, istina, baš i ne volim vožnju i boravak na cesti, sada se znam spakirati i krenuti samo vožnje radi. Uživam u njemu! A primjetila sam, onako potajno, da se mnogi za mojim ljubimcem okreću na cesti!Nerijetko doživljavam da me ljudi zaustavljaju i pitaju nešto o njemu, stričeki na naplatnim kućicama, teta u Sigetu na registraciji, ekipa na utrkama, i na mnogim drugim autoputovima...

Motor je 1.6, pogon na sva 4, a troši u prosijeku 7.7 litara, što je vrlo pristojna potrošnja za njegovu snagu. U odnosu na prošlu godinu kad sam ga ja kupila, cijena je u međuvremenu dosta pala, i sada se ovaj pametni auto maneken s full opremom može kupiti za cca 100.000kn. Vjerujete mi, vrijedi svake lipe, posebice ukoliko se usporedi s mnogo skupljim automobilima iz iste klase.Možda se pitate - dal' se Tanja toliko zaljubila pa stvarno ne vidi niti jednu manu... Jedina recimo mana koja meni katkada fali je možda malo mali prtljažnik. No, ipak, moj bic i ja se vozimo u njemu bez skidanja kotača, a prtljažnik se uvijek može nadomjestiti krovnom kutijom po potrebi... Uglavnom, garantiram, nije premali...

I svakako, tko se odluči za SX4 ima moje tople preporuke, i jamstvo da neće pogriješiti. Preporučujem Auto-CENTAR (trenutno traje akcija za SX4 - winter edition!!!), jer tamo je odlična, susretljiva ekipa, i kod njih ćete uvijek dobiti nijansu više nego u bilo kojem drugom salonu. Potpisujem.

www.suzuki-autocentar.hr

www.suzuki-autocentar.hr

___

Jedan muški test::

/Preuzeto s autonet.hr/

Danas je teško naći auto koji spada isključivo u jednu klasu. SX4 jedan je od najsvježijih primjera.

Životni stilovi diktiraju razvoj automobila koji će jednom kupovinom zadovoljiti nekoliko zahjeva i biti funkcionalniji tako da nije potrebno imati još jedan ili dva automobila. Kod većih automobila je takav trend krenuo nešto ranije, a sad je sve prisutniji kod manjih i jeftinijih automobila. Način gradskog života, urbana džungla koja traži više robusnosti, aktivan stil života i želja za bježanjem u prirodu barem preko vikenda inspirirali su Fiat i Suzuki pri nastajanju modela sedici i SX4. Suzuki s crossover modelom ima velike ambicije i planira ove godine prodati 40 tisuća primjeraka. Prema onome što nudi ne bi trebalo biti problema. Već sam izgled sugerira velike mogućnosti, tek 140 mm preko četiri metra dugačkog automobila.SX4 predstavlja Suzukijevu „way of life“ filozofiju i čini se vrlo pogodnim za korištenje u širokom rasponu životnih potreba. Sjedinjena elegancija s dinamičnošću i robusnim izgledom prezentira novu viziju kompaktnih automobila na Suzukijev način. Suzuki ima dobru tradiciju sportskih automobila, bolje rečeno kompaktnih sa sportskim karakteristikama (Swift, Ignis JWRC), a isto tako ni SUV kategorija nije nepoznanica. Najbolje iz obje kategorije sjedinjeno je u jednom križancu koji sugerira aktivan i slobodan način života. Suzuki SX4 donosi dinamičnost i kapacitete SUV-a uz udobnost putničkog automobila. Ovisno o potrebama i ambijama kupca nude se dvije karoserijske mogućnosti, Outdoor Line i Urban Line i već se prema samim imenima može zaključiti o kakvim se namjenama radi.

Outdoor Line je prema svojoj pojavnosti više SUV-ovski orijentiran sa 16-colnim kotačima kao standardnom opremom. Plastični rubovi blatobrana, široke bočne zaštitne letvice, zaštitne plohe ispod prednjeg i stražnjeg branika uz povišenu udaljenost od tla jasne su naznake off road, preciznije SUV nasljeđa. SX4 Outdoor ipak nije za duboko blato, ali za spremanje ronilačke opreme i vožnju do neke udaljene plaže svakako. Urban Line je poput putničke limuzine s nekoliko SUV elemenata i 15 ili 16-colnim kotačima, ovisno izboru. Razlika je i u dimenzijama, Outdoor je dulji 40 mm, viši 55 mm i s 5 mm širim tragom prednjih kotača. Dizajn SX4 u Suzukiju zovu „X-over“ i nije samo značajka vanjštine nego je i unutrašnjost usklađena s tim principom.Dvobojni interijer većim dijelom crne boje s istaknutim detaljima metaliziranih tonova i oštrih detalja djeluje limuzinski profinjeno, no sami materijali ostavljaju utisak kvalitete i potrebne količine robusnosti. Pri razvoju vozačeve okoline pazilo se na ergonomičnost dizajna, posebno ploče s instrumentima, na intuitivnost korištenja prekidača i ručica te jasnoću okruglih mjerača s najvažnijim informacijama o vožnji. Središnja konzola je kao i obično poslužila za smještaj audio i klima uređaja, sustava ventilacije i sekundarnih prekidača. Osvijetljene komande automatskog klima uređaja čine ih jednostavnijim i lakšim za pronalaženje i rukovanje. Više razine opreme imaju audio uređaj s osam zvučnika.

Unutrašnjost pruža prostor za pet odraslih osoba koje će imati na raspolaganju zadovoljvajuću razinu udobnosti. Prtljažni prostor prima u osnovi 270 litara, no s preklopljenim sjedalima obujam raste na 625 litara. Stražnja klupa je dijeljiva u omjeru 60:40 čime je povećana funkcionalnost automobila. Još značajnija činjenica je mogućnost odabira pogona na prednje ili pogona na sve kotače. Suzuki je prvi koji u ovoj kategoriji automobila nudi 4x4 pogon, ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa i dieselski motor. Kod pogona na sve kotače ponuđen je i-AWD (intelligent All Wheel Drive) s tri mogućnosti rada. Za povoljniju potrošnju koristi se 2WD. U normalnim uvjetima vožnje s uključenim 4WD moment se ne prenosi na stražnje kotače sve dok elektronika ne prepozna proklizavanje jednog od prednjih kotača i automatski predaje dio momenta na stražnje kotače. Opcija 4WD-Lock koristi se za punu trakciju pri brzinama ispod 60 km/h.Suzuki SX4 nudi i model samo s pogonom na prednje kotače i ova mogućnost je dostupna sa sva tri motora. Pogon na sve kotače nije moguće dobiti uz 1,5-litreni benzinac. Benzinski motori obujma 1,5 i 1,6 litara su Suzukijevi, dok je turbodiesel Fiatov JTD samo kod SX4 označen kao DDiS. Motor s Common Railom razvija 120 KS, 280 Nm pri 2000 o/min i najsnažniji je u klasi. U izvedbi s pogonom na dva kotača do 100 km/h ubrza za 10,5 sekundi, dok je 4x4 izvedba 0,7 s sporija. Maksimalna brzina je sasvim pristojnih 190 km/h. Manji, 1,5-litreni benzinac razvija 99 KS, dok je 1,6 litreni snažniji za 7 KS. U ponudi su tri mjenjača. Ručni sa šest stupnjeva je novo Suzukijevo djelo i dostupan je uz turbodieselski motor.

Razina sigurnosne opreme je na razini modernog urbanog automobila sa SUV predznakom. ABS s EBD-om je serijska oprema svih modela. Sustav može biti nadograđen ESP-om koji uz spomenute ABS i EBD uključuje kontrolu trakcije i stabilnosti. SX4 je novina na tržištu i dobra vijest za ljubitelje 4x4 pogona s tanjim novčanicima kojime će biti lakša kupovina automobila s pogonom na sve kotače.

Detaljnije informacije i cijene na:: www.suzuki-autocentar.hr 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.