Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Svi su ih kupili!
(Rejting 0 od 5)
Test opreme
Nedjelja, 04 Lipanj 2006 19:08
Zbog iznimno povoljne cijene (samo 250kn) mnogi od vas kupili su Woolf tenisice. Dejan Patrčević kaže da odmaraju nogu, ultralagane su i stabilne. Već sam izgled tenisice (konkavno presavijena potplata) ukazuje na njene dobre performanse kod brzog trčanja (super za tehniku prsti-peta). Ovo je tenisica idealna za maratone i duga cestovna trčanja. Kaže Dejan.
Ferro o Woolficama::
Jednako je udobna i na betonskim podlogama, kao i na terenu, pa su u njoj mogući i jako dugi treninzi, uključujući i one po asfaltu. Na suhoj stijeni također dobro drži, za ljubitelje kamenjara. Dobra je i za duge kilometraže po manje zahtjevnom terenu, to je stvarno prava trening tenisica za skoro sve uvjete koje ćete naći na Treking ligi. Široki potplat pruža dobru stabilnost.
Više...

Božena o Woolficama::
Poprilično udobna i lagana, ali vrlo stabilna tenisica idealna je za skupljanje kilometara po mekim zemljanim ili šljunčanim terenima. Ono što kod njih, osim cijene, posebno veseli je sustav vezivanja. Zbog nešto manjeg broja dobro smještenih rupica za vezice (čime se možda i gubi nešto na stabilnosti stopala unutar tenisice), čak i ako su prečvrsto vezane, pritisak na stopalo je ravnomjerno raspoređen pa je i  nakon duljeg trčanja u njima jednako udobno. Vezice su od onih lako odvezivih, ali upotrebom malog džepića na jeziku, dosadnih "zaveži me opet" pauza gotovo da i nema.
Više...geMpard o Woolficama
Svaki trkač trebao bi posjedovati posebne tenisice za različite podloge, pa tako i one isključivo za trening, a ove Woolfice su baš za to: teške tenisice debljeg potplata koje štite noge težih trkača za duže i lagane treninge po položenim i ravnijim off road terenima. Druga pozitivna strana svakako je za naše prilike vrlo pristupačna cijena: kupovinom dva para po 250 kuna dobit ćete tenisice za preko tisuću kilometara deranja i to za svega 2/3 prosječne cijene jednog ostalih ovdje testiranih tenisica. I jedna sitnica koja čovjeka veseli: Woolfice na jeziku imaju džepić za vezice tako da nema šanse da vam se ikad odvežu za vrijeme trčanja, a znamo koliko to živcira…
Više...


Evo i graf s ocjenama::
Što kažu naši cestovnjaci!?
Ekstremno lagana racerica prikladna za vruće trke od 5 i 10km do polumaratona. Vrlo dobar omjer kvalitete i cijene te primamljiv dizajn čine ovu tenisicu omiljenom u slobodno vrijeme.

Slavko o Woolficama::
Moram priznati da prije nikad nisam čuo za tenisicu Woolf, te sam malo sumnjao u njihovu kvalitetu. Međutim, zaljubio sam se u njih na prvi pogled. Atraktivan izgled i njihova lakoća (190 g., vagao sam je čim sam došao kući) razlog su zašto ih zasigurno svrstavam u rang s ostalim kod nas već afirmiranim markama tenisica.
A evo što o Woolficama kažu ostala 3 dečka iz cestovnog tima::
Dejan
Janez
Parip


Propozicije...
Za razliku od Treking Teama, gdje su dečki i cura izravno iznosili ocjenu tenisica, Cestovni tim se nije bavio ocjenjivanjem i dojmovima dobro - bolje - loše, nego su na skali od 1-5 iznijeli procjenu po navedenim kriterijima, te čitateljima, odnosno sportašima, ostavili na volju da prema njihovom "bodovanju" kriterija izaberu najbolju tenisicu za sebe. Oni su rekli koja je više kruta u odnosu na neku drugu, koja je stabilnija, a koja prozračnija... No nisu iznosili svoj opći sud, nego ostavljaju slobodan izbor da se odlučite za više ili manje tvrdu, stabilnu, više ili manje prozračnu...

1. Fleksibilnost:
SAVITLJIVA - KRUTA
Količina energije koja je potrebna za savijanje tenisice. Lakši trkači u pravilu trebaju više fleksibilnosti.

2. Tvrdoća izrade potplate tenisice:
MEKANA - TVRDA
Pretvrda ne pruža dovoljno zaštitite kod udaraca. Suviše mekana = manja bi mogla biti njena trajnost jer se prije deformira. Teži trkači za trening tenisicu u pravilu trebaju tvrđu potplatu.
3. Opća stabilnost:
NISKA- VISOKA
Tu smo obratili pozornost kako se tenisica ponaša kod trčanja u prijenosu opterećenja od prstiju do pete, te otpornost na torziju. Tenisice sa niskom stabilnosti imaju više fleksibilnosti i  mekše su. Lošija tehnika i/ili nestabilnost skočnog zgloba mogla bi značiti da trebate više stabilnosti.

4. Izrada gornjeg dijela tenisice:
PROZRAČNO- ZATVORENO
Efikasni trkači preferiraju prozračnost iako zatvorena tenisica pruža bolju zaštitu od vanjskih utjecaja. Zimska trening tenisica nebi trebala biti suviše prozračna.

5. Best Buy
DOBRO-LOŠE
Kao peti kriterij dodali smo kategoriju "Best Buy", odnosno omjer procjenjene kvalitete i cijene tenisice.

www.woolf.hr
www.woolf.at

Gdje se mogu kupiti? Pogledajte OVDJE.OVIM TEKSTOM ZAKLJUČUJEMO NAŠ PRVI VELIKI TEST TENISICA, ZA KOJI SAT SLIJEDI VELIKO FINALE I PROGLAŠENJE NAJBOLJIH OD NAJBOLJIH!!!

POTOM SLIJEDI VELIKA NAGRADNA IGRA U KOJOJ NAJSRETNIJIMA OD VAS POKLANJAMO NAJBOLJE!!!!

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.