Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Tjedan prosvjetljenja - jeftinija svjetla za bicikle
(Rejting 0 od 5)
Test opreme
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 07 Veljača 2012 21:00

U organizaciji Sindikata biciklista i biciklističkih trgovina u Tjednu prosvjetljenja, koji traje od 6. do 11. veljače, snižene su cijene na astortiman svjetala.

Vjerujemo da znate ali vrijedi podsjetiti – u Hrvatskoj nije dozvoljeno bicikl noću voziti bez svjetala. No i bez obzira na zakon, svaki bi biciklist zbog vlastite sigurnosti morao obavezno imati prednje i zadnje svjetlo, odnosno bljeskalicu. Svjetla na biciklu učinit će osobe na ovim sve omiljenijim prometnim sredstvima vidljivijima i time znatno smanjiti mogućnost nesreće i to ne samo s automobilima već i drugim biciklima. Osim toga, svjetlo na biciklu pomaže da izbjegnete rupe na cesti i slične prepreke. „Ljudi se često protive svjetlima na biciklu jer je to zakonom propisano, a ne razumiju da je bitno zbog njih samih i njihove sigurnosti“, rekla je Tena Šarić iz Sindikata biciklista.

Incijativa Tjedna prosvjeljenja došla je iz Sindikata biciklista (https://www.facebook.com/sindikatbiciklista) koji u ovom istom tjednu, 7. veljače, organizira i Tulum (https://www.facebook.com/events/166547600120732/) u Malom pogonu Tvornice, na kojem sviraju Skaut i ABOP, DJ-iraju Oli Dobolli i P.D.Ricco, a VJ-ira i.m. klif. Sav prihod od Tuluma ide za izgradnju mobilnog biciklističkog parkirališta.

Trgovine u kojima možete kupiti svjetla po sniženim cijenama su: Bicikl Biz Zagreb (www.bicikl.biz), Calimero sport Zadar (www.calimero-sport.hr), Ciklo centar Zagreb (www.ciklo-centar.hr), Ciklo planet Split (www.cikloplanet.com), Drago sport Zagreb (www.drago-sport.com), DSG Zagreb i Bjelovar (www.dsg.hr), Keindl sport Zagreb (www.keindl-sport.hr), Marko projekt Zagreb (www.markoprojekt.com) i Ozon sport Zagreb (www.ozonsport.hr)

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Komentari (1)
1 Utorak, 21 Lipanj 2016 10:47
zašto nema njih na popisu? http://www.e2go.eu/
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.