Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Velebitski vuk testira Woolfice
(Rejting 0 od 5)
Test opreme
Autor: ivan ferenčak   
Utorak, 31 Siječanj 2006 01:00
Simpatična, jednostavna, lagana tenisica, možda je proizvođač htio nešto drugo reći ovime "trainer" u imenu, ali meni je odmah izgledala baš kao idealna za treninge po laganom šumskom terenu i dobrim makadamima.
Ne ističe se kao vrhunska u "disciplinama" penjanja po strmim travnato-blatnim padinama ili glatkim i kliskim kamenim površinama, ali je vrlo udobna i mekana. Ono za što svakako nije namijenjena je gacanje po vodi, promočila je trenutačno u prvoj lokvi u koju sam znanstveno uskočio te zadobio nepodijeljenu naklonost majke dvoje male djece koja su to vidjela i slijedila moj svijetli primjer.

ImageJednako je udobna i na betonskim podlogama, kao i na terenu, pa su u njoj mogući i jako dugi treninzi, uključujući i one po asfaltu. Na suhoj stijeni također dobro drži, za ljubitelje kamenjara. Dobra je i za duge kilometraže po manje zahtjevnom terenu, to je stvarno prava trening tenisica za skoro sve uvjete koje ćete naći na Treking ligi. Široki potplat pruža dobru stabilnost.

Mala zamjerka ide za zaštitu prstiju iznutra, "osjete" se prsti odozdola na grubljim podlogama, npr. šiljato kamenje à la "Premužićeva staza", a na oštrim nizbrdicama osjete se i malo sprijeda, tj. mogući "crni nokti". Plus za detalj zvan "žniranci". Ne odvezuju se tako lako kao oni od elastičnih materijala, neki od testiranih modela baš zahtijevaju dvostruko vezanje. Ovi su vulgaris i dobro služe svrsi, a ako se i poderu lako ih je zamijeniti.

ImageWoolf tek ulazi u svijet trekinga, ovo im je jedan od prvih modela pa ima prostora za poboljšavanje u nekim finesama, ali veliki plus ovim tenisicama je opća udobnost, mala težina, elastičnost za duge ture i pristupačna cijena. Koštaju, naime, samo 250 kuna!!!!!!

Meni neće besposlene stajati u ormaru jer ovo je super trening tenisica. A usporedimo malo brojke, kilometre treninga i utrka. Meni to za ovu godinu (i nekoliko prošlih) iznosi oko 2000km ceste i 1000km trekinga i planinarenja - na treninzima, a utrka imam oko 200km ceste i nekih 700km trekinga i brdskih trka godišnje. To je ugrubo omjer 3:1 za trening-kilometre. Ozbiljni maratonci taj omjer dižu i na puno veće brojke (u korist treninga naravno), ali ja jednostavno ne stignem više, najviše zbog veće zahtjevnosti ovih treking-treninga.

ImageNe mogu dovoljno naglasiti, ali to vjerojatno znate i sami, važnost obuće za treninge. Na kratke trke možete izići u svojoj posebnoj tenisici za utrku, mnogi baš vole imati posebnu obuću za tu namjenu, ali većinu vremena skupljate brojne kilometre na treninzima. Za to trebate dobru, radnu tenisicu, ako želite čuvati one glavne trkače za rekorde na trkama.

Gdje je ono dućan Woolfa, mislim da mi jedne neće biti dosta... :-)

www.woolf.at

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.