Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Naučite se orijentirati
(Rejting 3.00 od 5)
Za početnike
Autor: mladen vukmanovic   
Utorak, 25 Siječanj 2011 18:03

 

Orijentacijsko trčanje je outdoor sport. Sport čija su natjecateljska arena šume i planine. To je sport koji vas pokreće i vodi u prirodu.
Za razliku od kroseva ili drugih atletskih utrka mi ne trčimo po označenim stazama, već na nepoznatom terenu na kojemu je postavljena staza. Staza je određena s postavljenim kontrolnim točkama koje natjecatelj na putu od starta do cilja mora obići u što kraćem vremenu.
Dok trčimo orijentiramo se pomoću kompasa i karte koja nam daje važne informacije o terenu na kojem trčimo poput uspona, prepreka koje nas očekuju na stazi (potoka, gustiša) i sl..

U ovom sportu testira se vlastita tjelesna sprema, prisiljeni smo održavati visoku razinu koncentracije i donositi brze odluke tijekom trčanja.
 
 
 
Ako se želite okušati u jednom atraktivnom i zanimljivom sportu ili se želite baviti nešto drugačijom sportskom rekreacijom pridružite nam se u orijentacijskoj školi koju organizira Orijentacijski klub Kapela. Škola se sastoji od predavanja i treninga, a kroz nju će vas voditi instruktori orijentacije i hrvatski reprezentativci u orijentacijskom trčanju.

Orijentacijski klub Kapela održava školu orijentacije koja počinje 21.02.2011. god. u 20:00 sati u klupskim prostorijama na adresi u Zagrebu, Opatijski trg 10 


Više informacija: OK Kapela – www.ok-kapela.hr , mobitel 091 522-6249 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.