Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Što je kitewing?
(Rejting 5.00 od 5)
Za početnike
Autor: Mirela Kraljić   
Nedjelja, 15 Studeni 2009 21:08

Kitewing je koncept rođen u Finskoj, koji se sastoji od samostojećeg krila, nastalog mješavinom zmaja i windsurfing tehnologija. Zbog svoje sigurnosti, ali i uzbudljivosti, alternativa je to uobičajenim kiteovima. A ujedno je i odlična alternativa windsurfingu zimi, omogućavajući vam skokove i trikove i usred zimskih mjeseci.

 

Krilo je razvijeno uz pomoć ridera i pilota, kako bi moglo iskoristiti snagu vjetra pokrenuti vas na bilo kojoj podlozi i različitim klizištima.


...malo na dirtsurfu...

S pomoću dirtsurfa i off road rola na prirodnim terenima i plažama, na skateboardu ili rolama po asfaltu, ili po snijegu i ledu na skijama, klizaljkama ili snowboardu – i kitewing u ruke - kombinacije su gotovo neograničene!  

Iskusnijima kitewing omogućuje da odrede razinu riskantnosti, a početnicima lako učenje osnova i brz napredak bez ikakvog rizika. Osnove upravljanja krilom se usvoje u roku od pola sata. U isto vrijeme, čini se kako nema granica zadivljujućim skokovima i trikovima. Odsustvo užadi na kitewingu daje vam osjećaj slobode, a lako manevriranje otvara nebrojene mogućnosti pokreta.


...pa za promjenu na rolama...

Kitewing omogućava bavljenje adrenalinskim sportom u svim godišnjim dobima, i po gotovo svakom vjetru. Jednostavnost i izazovnost ovoga sporta razlog su njegovoj nagloj popularnosti.

David i Luc Lenoir postigli su i rekordne brzine: 61.7 km/h na asfaltu i 71.5 km/h na pješčanoj površini. Ove zime želja im je dostići brzinu od 100 km/h na snijegu!


...zimska verzija na snowboardu.

Zašto izabrati kitewing?
  • Ekonomičan je, jer jedna veličina pokriva nekoliko kite i windsurfing veličina
  • Brzo i lako se usvajaju osnove
  • Siguran za učenje i korištenje u naseljenim područjima
  • Nema zezanja s užadi i nije potrebna asistencija pri kretanju u bilo kakvim vremenskim uvjetima
  • Izazovan je: stalno se smišljaju novi trikovi
  • Lak za transport: nije veći od skijaške opreme
  • Potpuna kontrola: lak za izvođenje ekstremnih trikova
  • Raznolikost podloga za vožnju: to je sport za sva godišnja doba
  • Brz je i zabavan 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.