Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Tko je za snowkite?!
(Rejting 4.50 od 5)
Za početnike
Autor: - -   
Petak, 26 Studeni 2010 00:00

U tišini, prošlih godina razvijao se novi zimski sport - snowkiting. Sport u kojem ne treba veliki sustav žičara niti brojni kilometri nizbrdica. Rider na skijama ili snowboaradu slobodno se kreće prostorom pomoću zmaja. Skijanje i snowboard dobili su novu dimenziju. Svaka snježna ravna površina, nizbrdica ili uzbrdica postaje poligon zabave i užitka. Ovaj sport ne zamjenjuje skijanje ili snowboard - on ga nadopunjuje.

 

Snowkite pokret je strelovito krenuo naprijed. Kiteboarding na vodi je već postao globalni fenomen - sada je na redu snježna verzija. Agresivna freestyle vožnja koja spaja elemente snowboard i ski freestyle-a, wakeboardinga i kiteboardinga. Nove mogućnosti vožnje po svim snježnim terenima zahvaljujući zmaju i vjetru otvaraju novo poglavlje freeride-a.

Za sve Vas koji bi se voljeli upustiti u avanturu snowkite-a, ili za početak barem samo pogledati kako to izgleda, prilažemo malo materijala za pručavanje i učenje.

OVDJE JE FILM snowkite mastersa koji je prošao u ozračju kvalitetnog freeride-a.

OVDJE SU FOTOGRAFIJE SNOWKITEA SNIMLJENE U PATAGONIJI!!! :) Ako vas privlači snowkite, onda je session španjolske ekipe u Patagoniji nešto što će vas sigurno zanimati.

OVDJE JE FILM čeških kolega, točnije Alexa Petersona. Ove četiri minute dobre akcije nemojte propustiti.

Gdje, kako i s kim (kad padne snijeg) naučiti snowkite u Hrvatskoj pogledajte OVDJE.

____

Razgovor sa novom snowkite zvijezdom:: Claes Lundin:: Na snowkiteu sam kao kod kuće

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.