Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Vodič kroz kiteboarding
(Rejting 5.00 od 5)
Za početnike
Autor: Adventure Sport Team   
Petak, 01 Lipanj 2012 13:07

Daniel Malusa koji se dugi niz godina bavi kiteboardingom je svo skupljeno iskustvo nedavno pretočio u knjigu 'Vodič kroz kiteboarding'. 

Većina ljudi u Hrvatskoj nije upućeno u kiteboarding, niti znaju da je to jedan od ektremnih sportova koji će 2016 postati olimpijski sport.  

Jako volim ovaj sport te sam shodno tome i otvorio kiteboarding centar (KITEBOARDING CROATIA) kako bih omogućio ljudima da iskuse sve čari ovog sporta unutar granica Hrvatske. Naime, moji počeci su se uglavnom odvijali van granica Hrvatske, pošto ovaj sport nije toliko razvijen kod nas, te sam odlučio pomoći onima koji bi se tim sportom htjeli baviti. Kiteboarding Croatia centar se nalazi u blizini grada Zadra, točnije na plaži Ždrijac u Ninu, a tečajevi se odvijaju od travnja pa do sredine listopada. 

U svijetu je kiteboarding dosegnuo visoku razinu popularnosti, iako se i dalje munjevito širi, dok kod nas u sve većim razmjerima tek počinje intrigirati ljude. A kako nije postojala stručna literatura o kiteboardingu, odlučio sam svoje, godinama stečeno, znanje prenijeti drugima putem Vodiča kroz kiteboarding, kako bi im učenje kiteboardinga bilo puno dostupnije i objašnjeno na profesionalan način.

 

Pisanje Vodiča je trajalo više od tri godine, ali stjecanje iskustva koje sam putem Vodiča prenio drugima se odvijalo kroz duži vremenski period, što u Hrvatskoj, što van granica. 

Ova knjiga je namijenjena najviše onima koji se susreću s ovim sportom po prvi put, ali i svima koji su se tek naučili kiteboardingu, jer pregršt informacija će im uvelike pomoći, bez obzira u kakvoj su fazi učenja. A kiteboarding je upravo zbog toga i zanimljiv, jer otkrivamo i pomičemo vlastite granice i svaki put naučimo nešto novo. 

SADRŽAJ KNJIGE 

U knjizi se nalazi kratka povijest kiteboardinga (ne može biti dugačka jer je relativno mlad sport).
Nadalje, objašnjeni su vremenski uvjeti, ali i pokazatelji vremena i vjetra. Isto tako, tu je i detaljan opis opreme koja se koristi prilikom kiteboardinga - od zmajeva, njihovih veličina i oblika, jačine vjetrova na kojima se koriste, dasaka koje se koriste za valove ili za mirnije vode, trapeza, konopa, odijela, šlapica, rukavica za hladnije uvjete, ali i ostale zaštita od sunca, hladnoće ili ozljeda.  

Nakon što se prođu osnove potrebne za bavljanje kiteboardingom, kreće se sa praksom – počevši od osnova pa do skokova i trikova. Svaki je korak popraćen detaljnim objašnjenjem samog postupka te sigurnosnog ponašanja.  

Kroz knjigu se mogu naučiti i pravila ponašanja na moru/vodi, ali i na plaži. Također, u njoj se mogu pronaći vrste organizacija vezane uz ovaj sport, a također i neke zanimljivosti poput rekorda i natjecanja u kiteboardingu te poznate lokacije u Hrvatskoj, ali i svijetu.  

Ukratko, u knjizi se nalazi kompletno znanje koje je potrebno da se osoba sama počne baviti ovim sportom, ali i da sa sigurnošću i zadovoljstvom uživa u vjetru i prirodi.  

Knjigu možete naručiti putem interneta: http://kiteboarding-croatia.com/knjigaokiteboardingu 

Cijena knjige iznosi 179.00 HRK 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.