Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Energetska masaža za sportaše
(Rejting 4.40 od 5)
Zdravlje
Autor: marija schwarz   
Nedjelja, 10 Siječanj 2010 03:18

 

Naše tijelo je s energetske točke poput zvjezdanog neba. Svaki dodir, pokret i zvuk, emocija i iskustvo upisuju u njega čarobnu priču. Kad izađemo malkice iz okvira čvrsto utesanog mišljenja koje smo usvojili često nesvjesno i počnemo osluškivati svoje tijelo, može nas šokirati koliko smo „živi“ i dragi sami sebi. 

Tijelo je savršen instrument, sa svime što mu treba da s užitkom funkcionira, a gdje nema užitka, ono to alarmira. Bol i nelagoda su jedan način ukazivanja na potrebu za promjenom. U sportu često zanemarujemo te prve znakove jer smo posvećeni svojim ciljevima i motivima, pa ukoliko to dugo traje (a nerijetko je i to slučaj), počinju ozljede. Nažalost, to je stanje koje već uvelike vapi za promjenom, odmorom a sredstva oporavka su tada samo šlag kojim pokrijemo problem.

Predstavljam vam vrstu masaže koja bi mogla biti dobro rješenje za vaše aktivno tijelo. Specifična je po tome što se uljima tretiraju meridijani koji odgovaraju međumišićnim ovojnicama (fasciji) obuhvaćajući ujedno i mišiće. Na taj se način brže uklanja mliječna kiselina, rastvaraju miogeloze. Koriste se klizni i dubinski zahvati te pritisci na točke, tj. energetska čvorišta duž tijela koja imaju višestruki utjecaj na oslobađanje napetosti. Pokreti su mirni, čvrsti i ravnomjerni, duboki, a ponekad vibrirajući uz istezanje, kako bi se olabavila fascija. Upravo zbog te činjenice, masaža je prilično blagotvorna za osobe koje imaju problema s upalom živaca, diskus hernijama i okoštavanjem kralježaka zbog čega trpe neprestanu bol. Istezanjem i pobuđivanjem ključnih točaka, dolazi do postupnog labavljenja okolnog tkiva i rasterećenja područja koje uzrokuje bol. Budući da sam kineziolog po struci i imam osobnog iskustva s išijasom i bolovima duž kralježnice, prilikom masaže mogu vam dati male specifične savjete koji mnogo znače – a tiču se položaja tijela, zabranjenih pokreta i vježbi, te vježbe koje vam mogu pomoći da ublažite bolove.

I na kraju, evo popis tretmana koje izvodim (također i cijene), a kreativno sam ih nazvala na sljedeći način:

„Volim sebe“ – tretman cijelog tijela – 200 kn

„Draga moja leđa“ – donji dio leđa, kralježnica, lopatice, vrat – 100 kn

„Ljepota“ – tretman refleksologije i masaže lica, poprsja, vrata i glave

„Zemlja i zdravlje“ – refleksološka masaža stopala i potkoljenice

„Ruke“

 

Masažu izvodi hrvatska maratonka:: 

Marija Schwarz, tel. 091/9128656 ili 01/561 4783

e-mail: marija.schwarz @yahoo.com

Adresa: Palinovečka 43, Zagreb, Vrbani III

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.