Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Kada će obnova papučkog skijališta?
(Rejting 0 od 5)
Skijanje
Autor: Kazimir Balog/www.jutarnji.hr   
Utorak, 30 Siječanj 2007 14:34
Uz obnovu turističkih sadržaja Papuk bi opet mogao postati zanimljivo skijaško odredište, jer se prije nekoliko godina na stazi Nevoljaš dnevno znalo naći i više od tisuću skijaša.
Dok neka i mnogo poznatija zimska odredišta još uvijek muku muče sa snijegom, Slavonci na Papuku bez problema mogu uživati u snježnim radostima. Proteklih je dana tamo napadalo 25-30 centimetara snijega, što su proteklog vikenda iskoristili brojni Požežani, ali i stanovnici drugih okolnih mjesta, i to za sanjkanje i skijanje papučkim obroncima.

Najživlje je bilo na cesti od Velike prema Jankovcu, gdje je nekoliko požeških obitelji iskoristilo lijepo nedjeljno vrijeme uživajući u sanjkanju na obližnjim padinama. Nažalost, dok Papuk redovito obiluje snijegom, skijaška staza Nevoljaš, koja je godinama bila obavezna odrednica slavonskih skijaša, danas je zapuštena i čeka svoju revitalizaciju. Tako i Požežanin Tomislav Jakobović žali što Papukovi potencijali nisu više iskorišteni. - Gotovo svake slobodne nedjelje s obitelji i prijateljima odem na Papuk koji je gotovo čitavu sezonu pod snijegom.

Nekada su ovdje bile tri skijaške staze i šteta je što danas nema organiziranog skijanja, iako je bilo nekih pokušaja da se obnovi staza na Nevoljašu, koja ima vučnicu i stazu dugu gotovo 700 metara, što je za jedno slavonsko skijalište sasvim dovoljno - izjavio je Tomislav Jakobović. Papučki snijeg iskoristila je čak i grupa biciklista iz Orahovice za svoju neobičnu snježnu avanturu te grupa Požežana koja je na cross motorima iskušala vozačke sposobnosti. Jednom riječju, papučko gorje pruža brojne sportsko-rekreativne mogućnosti i uz obnovu turističkih sadržaja ponovno bi moglo postati zanimljivo skijaško odredište, jer se još prije nekoliko godina na stazi Nevoljaš znalo naći i više od tisuću skijaša iz cijele Slavonije.   
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.