Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Anja Štefan - srebro u FIS snowboard svjetskom kupu
(Rejting 4.33 od 5)
Snowboarding
Autor: Nelly Mance   
Nedjelja, 13 Ožujak 2011 19:12

Dok se Ivica Kostelić s razlogom kiti svojim kristalnim globusom, jedna od naših najboljih snowboarderica Anja Štefan iz Rijeke ostvaruje najbolji rezultat svoje karijere, ali i Hrvatske u slopestyle disciplini. 


Naime, Ana Štefan, zvana Agi od danas može ponosno mahati teško osvojenom srebrnom medaljom na svjetskom kupu u Bardonmecchiji (Italija) u slopestyle disciplini.

Anja je rođena 1988. godine i dolazi iz Rijeke, hrvatskog grada sa najrazvijenijom snowboard scenom. S obzirom na loše uvjete u Hrvatskoj za snowboardere Anja najčešće vozi u Sloveniji (Vogel) ili Austriji (Dachstein). Počela se baviti snowboardanjem sa 13 godina, no tek zadnjih par godina počinje pokazivati zavidne rezultate na internacionalnim natjecanjima.

 

 

 

Kada se pridružuje natjecanjima, više od elemenata i dobrog vremena, impresionira je cilj koji može postići.

Do sada ste njenu vožnju mogli vidjeti u nekoliko filmova domaće produkcije (http://www.tribe-films.com/v4/) no ako nastavi sa ovakvim uspjesima zasigurno će se pridružiti i ostalim top vozačicama i popularnim inozemnim snowboard filmovima.

 

 

 

Ako je pitamo, da li snowboard ikada boli Anja nas pita, a što je to i kaže „Mislim da ne postoji snowboarder koji će to ikada reći... jer svi imamo san...a male prepreke su samo dio iz kojih učimo kako biti bolji“!

Bez obzira na izvrsne rezultate Anja i dalje ima nervozu i kaže nam da ona nikada neće prestati, to je za nju više napetost koja je tjera da učini što više može kada dođe red na nju, a ako je dobra atmosfera, sve postaje puno lakše.

Kada ima više vremena i u pauzama između sezone judo i windsurf su njene druge dvije sportske ljubavi.

 

 

Zahvaljuje Hrvatskom olimpijskom odboru na uvrštavanju u Olimpijski program za Sochi 2014., Hrvatskom savezu, vodstvu Hrvatskog Snowboard Odbora na podršci, predsjedniku Hrvoju Bariću, direktoru reprezentacije Pavelu Pisaroviću, Snowboard klubu Mladost i novom treneru Davoru Šariću, zvanom Dave/Dado, te ostalim sponzorima koji imaju veliku vjeru u nju (Ri-Fun.hr, Treepi.com, Knittyheadwear.com, Ridesnowboards.com). 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.