Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Austrijanac Millauer odnio pobjedu na Burn Carnival Snowboard Sessionu
(Rejting 0 od 5)
Snowboarding
Autor: Iva Vukšić   
Nedjelja, 27 Siječanj 2013 18:56

Nakon kvalifikacijskih vožnji, tijekom kojih je 12 europskih ridera pokušalo izboriti svoje mjesto u finalu, pobjedu na šestom po redu Burn Carnival Snowboard Sessionu odnio je Clemens Millauer. 

Austrijski snowboarder je prema odluci žirija prezentirao najbolje trikove u disciplini Corner Jump na riječkoj snježnoj stazi tek koji metar uz more. Drugo mjesto pripalo je Slovencu Žigi Rakovcu, dok je treće mjesto osvojio lokalni rider, Luka Ivica iz Rijeke.

 

Burn Carnival Snowboard Session počeo je u 13:30h kvalifikacijama i isprobavanjem staze koja je nastajala u proteklih nekoliko dana izgradnjom skele visoke čak 12 metara te dovođenjem 100 kubika snijega na Gat Karoline Riječke. Rideri koji su uspjeli doći do svoje pozivnice na Session borili su se za WST bodove i vrijedne novčane nagrade. Nakon kvalifikacija, najboljima se pokazalo ukupno devet ridera koji su svoje trikove potom prezentirali pred okupljenim mnoštvom za vrijeme finala pod svjetlima reflektora u večernjim satima: Žiga Rakovec(slo), Luka Podlogar(slo), Nikola Vrhovec(cro), Luka Krajnik(slo), Seppl Ramsbacher(aut), Darko Kastratović(srb), Clemens Millauer(aut), Erik Harc(slo) i Ivica Luka(cro).

 

Novčanu nagradu od 800 eura osvojio je miljenik žirija i publike Millauer, no i Hrvatska je dobila svojeg predstavnika u top tri ridera – mladi Luka Ivica iz Rijeke osvojio je treće mjesto i putovanje na sljedeći KnockOut Snow Festival. Drugo je mjesto pripalo jednom od najboljih slovenskih ridera, Žigi Rakovcu.

 

Sada već tradicionalno i najveće snowboard natjecanje na ovim prostorima u organizaciji snowboard kluba Nine i suorganizaciji Turističke zajednice grada Rijeke kroz cijeli je dan pogledalo nekoliko tisuća posjetitelja izuzetno zainteresiranih za zračne vratolomije i snowboarding koji kao olimpijski sport postaje sve zanimljiviji općoj javnosti na ovim prostorima.

 

Burn Energy Drink kao generalni pokrovitelj pripremio je i nagradnu igru za sve prisutne posjetitelje, a jednog od sudionika odvest će na najveće snowboard natjecanje na svijetu Air&Style, koje će se već sljedeći vikend održati u austrijskom Innsbrucku. Nakon proglašenja pobjednika, program je nastavljen u zabavnom tonu uz besplatan koncert grupe Let 3 i nastup DJ-a Filipa Motovunskog u organizaciji turističke agencije Collegium. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.