Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Legends of HomeMountain
(Rejting 5.00 od 5)
Snowboarding
Autor: Nelly Mance   
Petak, 29 Siječanj 2010 05:34

 

Četvrtak popodne… facebook zvoni… dolaziš li… Ottom Bottom & BordeRi ekipa… Nisam mislila doći… ići na natjecanje a ne biti u mogućnosti natjecati se… nije zabavno… no onda kajanje… “svi su gore” … a ja nisam… nema šanse, morala sam izmisliti način kako da dođem… odmah sam postala status, tko ide… telefon je zazvonio… Fran me nazvao… ideš s nama, imamo još uvijek dva mjesta… Da, u pola sata smo Pero i ja odlučili ići… planovi su se promijenili, još dvije osobe su uletile, Ivorin – “gubitnik tjedna” i Luka… Izgledalo je kako ćemo se dobro zabaviti!

HomeMountain Jam and Legends of HomeMountain
 
Subotu nakon 9 ujutro ekipa nas je pokupila ispred kuće, a oko podneva smo već bili na “HomeMountain” smrzavali se do smrti, pokušavajući namjesiti vezove na daske. Vjetar je puhao, sunce je sjajilo no zbog minus stupnjeva izgledalo je da ćemo se smrznuti do kosti i tako je i bilo.
 

 
Već na parkiralištu mogli smo čuti spikera i ziku, natjecanje je počelo. Pogriješili smo put, u mojim sjećanjima park je još uvijek bio lijevo u šumi, pa smo se morali vratiti na glavnu stazu ispod žičare. A onda iznanađenje, baaaam, toliko natjecatelja. Preko 30 ljudi čekalo je u redu na svoj spust, prvi na elementima, drugi na kickeru, zbrajali su se. U finalu su svi imali pravo na dva spusta na elementima i dva na kickeru i dobili smo pobjednike. Dečko koji je cijeli dan imao nevjerojatne trikove Chad, Nikola Vrhovec, osvojio je prvo mjesto jer je u finalu napravio fs blunt 270 out na down railu, zatim half-cab na up boxu i bs1 out. Vid je napravio 50-50 bs3 out na railu, fs270in and 270 out na straight boxu i osvojio drugo mjesto. Na trećem mjestu je bio Duk sa 50-50 bs 1 out sa raila, zatim half-cab in i bs1 out na straight boxu. A na kickeru, Chad fs3 melon, Vid bs3 indy i Duk bs5.

Po prvi put u povijesti “HomeMountain” imali smo pripremljeno freeriding natjecanje organizirano od www.otombottomstuff.co.cc i www.bordeRI.com... Ovo je natjecanje bilo rezervirano samo za najhrabrije, koji su morali ispuniti određene uvjete, biti preko 25, imati mozak u glavi i sve zaštite od ozljeda. U kratko vrijeme dobili smo pobjednike… Došlo je i vrijeme da se počistimo i odemo u dom na dodjelu nagrada… Cure, dečki, slopestyle, freeride… puno pobjednika u različitim kategorijama.
 

 
Nakon 6pm afterparty je počeo… isto mjesto gdje smo ostali na spavanju… ples na štangi, prljavi ples i noć za sječanje… u ponoć smo svi već imali osječaj kao da je 5 ujutro, umorni od predivnog dana, smrznuti i zatim iscrpljeni od nekoliko sati plesanja… pomalo smo se pokupili na spavanje, jedan po jedan, no uskoro i uvidjeli kako ćemo cijelu noć probdjeti… u sobi za 18 ljudi, bilo je preko 30, svih godina, vikali su, pjevali, plesali, spavali na podu, pušili… nije bila neka atmosfera, no bio je to neki način buđenja starih uspomena sa maturalca :) haha… u 7 su se svi već probudili… došlo je vrijeme za još jedan dan na planini, ovaj put bez vjetra sa puno sunca, no i dalje niskim temperaturama… Skijalište je bilo smrznuto, te bi ga prije mogla nazvati klizalište, a ne skijaška staza… no park je bio nevjerojatan, ostao od jučerašnjeg natjecanja, down rail 6m, kicker 4-5m, dva boxa, straight 4m i down box, ten a kraju up box 6m.
 
Petar i ja otišli smo u šetnju na vrh brda da se zagrijemo, a onda pomalo po sleđenoj stazi u park, malo hajkanja jibbanja, fotografiranja i vrijeme je prošlo prebrzo, morali smo svima reći doviđenja, no samo za kratko jer nas već sljedeći vikend čeka “Gillette Carnival snowboard session” u Rijeci na Korzu, ispred Riječke ure, 30.01.2010. Vidimo se tamo. www.carnivalsnowboardsession.com
 
 
REZULTATI:
 
Freeride:
Igor Lončarić - 1st legenda HomeMountain
Damir Kvajo
Petar Lupić
 
Slopestyle Open Men:
Nikola Vrhovec
Vid Barić
Matija Dukić
 
Slopestyle Open Ladies:
Anja Štefan
Morena Makar
Sara Franjul

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.