Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Nassfeld:: fantastičan freeride i čak 3 snowparka
(Rejting 0 od 5)
Snowboarding
Autor: Ivan Zadrović Brada   
Utorak, 26 Prosinac 2006 01:00
Skijaška regija Nassfeld za snowboardere je pravi raj. Tijekom zime vrhunski pripremljene staze omogućuju vožnju i carving po stazama. Okolna brda nude fantastične mogućnosti freerida i vožnje po dubokom snijegu. A vrhunac snowboard ponude su čak tri snowparka – 1 snowpark s boxovima, railovima i dva jumpa, drugi snowpark s twinpipe – 2 halfpipe postavljena jedan pored drugog tako da možete iz jednog pipe uletavati u drugi. Treći snowpark je ustvari boardercross staza, ali ima dva  jumpa, par bankova i valove.
Skiarena Nassfeld broji 101 km ski staza svih težina. Najduža staza ima 7,6 km i počinje na vrhu skijališta, a završava na početnoj stanici gondole. Skijalište počinje na 610 m nadmorske visine, a žičare se dižu do 2020 m.

Među 10 naj austrijskih skijališta
Skijaška regija «Skiarena Nassfeld» već je godinama među prvih deset austrijskih skijališta, kako po kvaliteti samog skijališta i snježnih uvjeta tako i po smještajnim kapacitetima. Skijalište se nalazi u austrijskoj pokrajini Koruška (Karnten), najveće je skijalište te pokrajine i udaljeno je svega 280 km od Zagreba.

Smješteno je u dolini Gailtal, kroz koju prolazi rijeka Gail. U okolici skijališta se nalazi čitav niz malih austrijskih mjesta u kojima su hoteli, restorani, barovi…

Budući da je Nassfeld smješten na samoj granici Italije i Austrije, sa skijama prelazite bivšu granicu između te dvije države. U zgradi bivše talijanske carine možete popiti poznati esspreso ili pojesti neki od talijanskih specijaliteta.

Skijalište broji:
60 km crvenih staza
30 km plavih staza
11 km crnih staza
30 ski liftova svih vrsta
poligon i posebne staze za početnike
noćno skijanje svaki petak
čitav niz karakterističnih alpskih restorana na samim stazama

Do skijaških staza se dolazi jednom od najmodernijih gondola u Europi – Millenium Express.

Brojne aktivnosti na snijegu
Osim skijanja i snowboarda, skijaška regija Nassfeld nudi čitav niz drugih sportskih i zabavnih aktivnosti na snijegu, ledu i sportskim dvoranama. Iz bogate ponude možemo izdvojiti – 100 km staza za skijaško trčanje, vožnja motornim sanjkama i zaprežnim kolima, klizanje na ledu zamrznutih jezera, šetnje s krpljama, sanjkanje po uređenim stazama za sanjkanje, jahanje konja po snijegu i u dvorani, zatvoreni bazeni, curling…

http://www.izazov.net
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.