Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Poznati natjecatelji šestog Burn Carnival Snowboard Sessiona
(Rejting 0 od 5)
Snowboarding
Autor: Adventure Sport Team   
Četvrtak, 24 Siječanj 2013 21:46

U ovom su trenutku potvrđeni svi natjecatelji koji su primili pozivnice na Burn Carnival Snowboard Session, najveće hrvatsko snowboard natjecanje  uvršteno na svjetsku mapu World Snowboard Toura. 

Burn CSS će se 26. siječnja u svojem šestom uzastopnom izdanju održati na Gatu Karoline Riječke s početkom u 13.30 sati. Ukupno 19 snowboardera demonstrirat će svoje Big Air trikove na stazi koja se sastoji od 100 kubika snijega dopremljenog u strogi centar Rijeke samo za potrebe ovog adrenalinskog natjecanja.

Najzastupljenija zemlja ovogodišnjeg Burn Carnival Snowboard Sessiona je Slovenija s ukupno osam natjecatelja. Po pet predstavnika imaju Austrija i Hrvatska, među kojima je i jedina ženska natjecateljica, Ana Rumiha.

 

Iz Srbije dolazi jedan rider. Osim relativne geografske blizine i brzorastuće snow scene u Sloveniji, naši susjedi velik broj primljenih pozivnica pripisuju kolaboraciji  na prvom regionalnom i javnosti nedavno predstavljenom snowboard filmu „YU-GO First“. Svoj part u filmu predstavilo je čak šest slovenskih Burn CSS natjecatelja: Mitja Kodrič, Dejan Hodžić, Aljoša Krivec, Petar Podlogar, Nejc Pucko i Matic Zavodnik. Uz njih će se za titulu pobjednika natjecati jedan od najpoznatijih slovenskih ridera Nejc Ferjan koji posjeduje iskustvo vožnje na velikim svjetskim natjecanjima poput Air&Style-a u Innsbrucku, te 22-godišnji Luka Krajnik sa zabilježenim mnogobrojnim regionalnim uspjesima na natjecanjima. 

Grad domaćin zastupat će host Burn CSS-a i jedan od hrvatskih uzdanika glavnog sponzora Burn Energy Drink-a Vid Barić s kolegama Tonijem Jelenićom i Matijom Dukićem iz snowboard kluba Nine. Iz Zagreba stižu legendarna riderica i jedina ženska natjecateljica Ana Rumiha te nova nada hrvatskog snowboardinga, Nikola Vrhovec. 

 

Preko Dachstein veze, u kojem naša delegacija već niz godina uspješno prezentira Hrvatsku kao zemlju rastućeg snowboard potencijala, svoju su pozivnicu na Burn CSS primili i Austrijanci Georg Ischepp, Seppl Ramsbacher, Clemens Millauer, Phillip Toplitsch te boarder koji nosi titulu 'cleanest Austrian ridera' – David Struber. Većina navedenih trenutno proživljava intenzivnu sezonu natjecanja i prikupljanja WST bodova, čime su svakako najveća konkurencija brojčano nadmoćnim momcima s Vogela. Darko Kastratović, 25-godišnjak iz Kragujevca, na natjecanju će biti predstavnik Srbije čiji je trenutno najperspektivniji snowboarder. 

Glavni sudac Burn CSS natjecanja bit će Iztok Šumantić, koji će se u istoj ulozi naći i na XXII. Zimskim olimpijskim igarama u Sočiju 2014. godine. Dodatna novost je već spomenuta promjena discipline samog natjecanja, koju je uveo generalni pokrovitelj Burn Energy Drink. Umjesto dosadašnjeg raila, snowboarderi će se u Rijeci po prvi put okušati u tzv. corner jumpu, koji će kao disciplina atraktivnošću u subotu ponovno zainteresirati  preko 1.000 posjetitelja. 

Snowboard klub Nine, glavni organizator natjecanja, zajedno sa suorganizatorom Turističkom zajednicom grada Rijeke upravo završava pripreme za najvažnije domaće snowboarding natjecanje. Putnička agencija Collegium i ove godine na Burn CSS donosi popratni zabavni program koji će se sastojati od besplatnog koncerta grupe Let 3, uvodnog DJ seta Filipa Motovunskog i after partija u klubu Makina. 

Jedan od posjetitelja dodatno će dobiti priliku besplatno otputovati na dvadeseto jubilarno izdanje Air&Style-a u Innsbruck 1. i 2. veljače, o čemu se više informacija može pronaći na službenoj Facebook fan stranici Burn Energy Drinka, jednog od glavnih pokrovitelja i prijatelja svjetske snowboard scene. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.