Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
San svakog bordera
(Rejting 0 od 5)
Snowboarding
Autor: Vjeko Lončarević   
Ponedjeljak, 20 Prosinac 2010 00:00

Zamislite da ste na vrhu raskošne bijele planine prekrivene svježim snijegom koji još lagano sipi. Krećete u nezaboravnu avanturu istraživanja nepoznatih terena i ostavljanja svog potpisa gdje ljudska noga još nije kročila.

Upravo je to san svakoga tko je barem jednom isprobao snowboarding, a ostvarenje istog omogućuje jedna prilično jednostavna ali skupa igračka - helikopter (hrv. zrakomlat).

Budući da je sve više ljudi zainteresirano za ovakav način zabave danas postoji već nekoliko agencija koje nude ovu vrstu provoda, a uskoro će postati dostupno i nama običnim smrtnicma. Dakle, princip je jednostavan, umjesto vučnica i ski-liftova koristi se helikopter koji vas odveze na željeni vrh odakle se spuštate kroz mekani, duboki, netaknuti snjeg i ostavljate svoj trag.

Cijena, naravno, raste svakim korištenjem helikoptera, a varira od nekoliko desetaka eura do nekoliko stotina istih. Stoga se potrebno dobro raspitati kako bi za svoje novce dobili najbolje, i što je još važnije, kako bi bili sigurni. Jer nikad se ne zna što te čeka u divljini. Neke agencije također nude i mogućnost da vas snime te tako ovjekovječe vaš pothvat.

Za one nešto plićih džepova uvijek ostaje mogućnost spuštanja sa "krive" strane Sljemena, Platka ili Bjelolasice i uspinjanje autom ili po starom dobrom principu "board na rame". Nešto iskusniji borderi mogu iskoristiti svoje znanje kite-boardinga te pomoću zmaja savladavati na dasci snježne uzbrdice. Bilo kako bilo, važno je maha dati uživanciji.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.