Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Urbana snowboard poslastica u srcu Balkana
(Rejting 1.00 od 5)
Snowboarding
Autor: Nelly Mance   
Utorak, 09 Veljača 2010 02:55

 

5. veljače bio je datum u kalendaru koji je pokazivao u smjeru Beograda, Srbije… Znate zašto? Nismo ga mogli propustiti nikako, jer je bio rezerviran za najveće urbano snowboard natjecanje na području bivše Jugoslavije. Oko 5 popodne Tim Kevin Ravnjak i njegov tata, Robi pokupili su nas u Zagrebu. Mislila sam da će putovanje trajati godinama, no već za manje od 5 sati bili smo u centru Beograda, Royal hotelu spremni na spavanje kako bi se odmorili prije sutrašnjeg natjecanja.

Ujutro smo htjeli ići u razgledavanje, no kada smo pogledali kroz prozor i ugledali vjetar i snježnu oluju, odustali smo. Bio je to pravi dan koji ćemo provesti između četiri zida. Otišli smo ručati i kada smo se vratili ušli smo u “Supermarket”, mjesto sastanka u ulici ispred kojeg će se održati natjecanje. Tamo su bila dvojica Austraijanaca koje smo pitali što je sa natjecanjem. Jedan od njih mi je rekao kako je odgođeno zbog vjetra što mi se činilo nevjerojatnim jer je upravo prestalo puhati. Zatim je nadodao, da oni neće biti u mogućnosti voziti sutra jer kasne na avion. Činilo mi se nevjerojatnim i nekako im nisam povjerovala, pa sam pitala gdje je Marko, organizator. Rekao mi je da je slomio nos i da je u bolnici. Sada je bilo i previše. Izašla sam van i rekla Petru da im ništa ne vjerujem, te sam odlučila više informacija saznati od shapera, koji su na žalost potvrdili priču. Zbog vjetra cijeli je snijeg bio zaleđen i nije ga bilo moguće shejpati, a jaki vjetar je otvorio vrata kamiona koja su udarila Marka u nos.

Jedina pozitivna stvar u cijeloj toj priči je bila da smo nedjeljno jutro imali za posjetu zološkom vrtu. Bilo je predivno iskustvo, igrali smo se sa lavićem, starim samo 4 mjeseca, Djoletom… Bio je lud, igrao se sa nama, grizao nas i ostavljao masnice po cijelom tjelu. Slatko, no bolno… i znate što su mi rekli kada sam se vratila u Zagreb i rekla da me lav ugrizao…. HaHa… nitko mi nije vjerovao ;) 

Urban Slopestyle 

U 6 popodne natjecanje je počelo sa 10 ridera iz Slovenije, Austrije, Njemačke i Srbije. Stajali su na startu čekajući na svoja tri luda elementa, down rail, rainbow rail i up box za koji si trebao imati savršenu brzinu da ga pogodiš kako želiš, dakle, nisi smio pogriješiti niti na jednom od prethodnih elemenata.
 
Najmlađi natjecatelj bio je 13 godina star, Tim Kevin Ravnjak, kojeg ja nazivam mini/maxi Burton riderom, najveća nada Europskog snowboardinga. U igri sa velikim dečkima osvojio je 6. mjesto. Samo 5 vozača moglo je u finale plus najluđi rider… Chris Cab, napola južnoafrikanac, napola Austraijanac, koji je zapalio atmosferu sa svojim rok izgledom, dugom kosom i poderanim uskim trapericama.
 
Finale je bilo vatreno… 270 in i out, bonkovi preko rainbowa… stylish tail i nose presovi…. Nije bilo runova, samo jibbanje za najbolji ukupni dojam. Odluka je pala, drugu godinu za redom Nejc Ferjan iz Slovenije osvojio je prvo mjesto. Na drugom mjestu ga je slijedio Felix Georgii iz Njemačke, wakeboarder i snowboarder. Na trećem mjestu je bio Mitja Kodrić, također iz Slovenije, zatim Michel Botzenhart iz Njemačke na četvrtom i Erik Harc iz Slovenije na petom mjestu.
 
LISTA NATJECATELJA:
Nejc Ferjan (SLO) sponsors: Elan Skullcandy – Goofy
Mitja Kodrić (SLO) sponsors: Elan, Skullcandy, Rope Clothing – Goofy
Felix Georgii (GER) sponsors: Rome, Quiksilver, Smith, Troyan, OBC, 5ive – Goofy
Michel Botzenhart (GER) sponsors: Academy, Flux, Celsius, Electric, Celtek, Landing, 5ive – Regular
Erik Harc (SLO) sponsors: Elan, Helly Hansen – Regular
Chris Cab (AUS) sponsors: Nitro snowboards, Vans, Skullcandy, Rockstar Energy Drink, Vestal, XDouble shop – Regular
Tim Kevin Ravnjak (SLO) sponsors: Burton, Anon – Goofy
Petar Jovanović (SER) sponsors: Boardshope Serbia – Goofy
Miljan Bošković (SER) sponsors: Boarshop Serbia, Protest, Rope clothing, Burn – Regular
Žolt Takač (SER)  sponsors: Madness, Switch magazine, Rope clothing, Burn – Goofy
 
ORGANIZATORI: Udruženje Freestylera i Savez ekstremnih sportova Srbije.
 
INFRASTRUKTURA: dvije tribine za 400 ljudi, 80kw filmske rasvjete, 40kw zvuka i nekoliko ogromnih led ekrana!
 
NAGRADE: 1. mjesto 500 Eura u gotovini, 2. i 3. mjesto 300+200 Eura u robi.
 
Atmosfera nije bila hladna jer ju je cijelo vrijeme palio DJ.
 
VELIKO HVALA SPONZORIMA: Burn Energy Drink, O’Neill, Snickers, Belgrade, Supermarket, Rope clothing and Skullcandy.
 
Piše: Nelly Mance, fotografija: Nelly Mance i Petar Dubokovic Jovanovic.

Video OVDJE!

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.