Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Velenje street rail contest
(Rejting 5.00 od 5)
Snowboarding
Autor: Nelly Mance   
Srijeda, 24 Veljača 2010 05:39

 

Priča iz Velenja još dugo neće biti zaboravljena kao prvi event ikada održan u ovom mirnom gradiću. Rider će ga se sjećati po odličnom set upu, down rail, up kinked rail i kicker, a lokalci po nevjerojatnim zvukovima daske po elementima na svom inaće tihom trgu.

Velenje street rail contest powered by monster
 
U centru grada Velenje (SLO) na Titovom trgu, ekipa poduzeća TEŠ iz Šoštanja u tri i pol dana posložila je najveću snowboard konstrukciju (35m dugu, 12m široku I 6m visoku, te nagibom od 15 stupnjeva. 100m3 bilo je sasvim dovoljno za sve runove 22 natjecatelja.
 
U šetvrtak, 18. veljače u večernjim satima organizirano je Street Rail Contest, snowboard natjecanje powered by Monster.
 
Jedini Hrvat, Vid Barić pridružio se slovenskom timu od 21 natjecatelja. Trinaestogodišnji Tim Kevin Ravnjak konačno je dobio priliku da pred svojim lokalcima pokaže što on može na svojoj Burton dasci.
 
Trening je počeo u 16h navečer nakon čega je slijedila tridesetminutna stanka za shejpanjne, nakon čega su uslijedile kvalifikacije. Prva nagrada je bila primamljujuća, kompjuter od poduzeća Marand, definitivno je bilo interesantno ugrabiti najvišu poziciju na podiju. Između finala I kvalifikacija mladi rideri iz snowboard kluba “Deska Velenje” dobili su priliku predstaviti se.
 
U finale je ušlo deset najboljih ridera. Suci su zbilja imali težak posao kod proglašenja, mo oko pola osam uspjeli su donjeti odluke. Nejc Ferjan je bio rider koji će tipkati na svom novom kompjuteru. Slijedio ga je Erik Harc na drugom mjestu i bivši član Freestyle Youth Crew, Žiga Rakovec na trećem mjestu.
 
Priča iz Velenja još dugo neće biti zaboravljena kao prvi event ikada održan u ovom mirnom gradiću. Rider će ga se sjećati po odličnom set upu, down rail, up kinked rail i kicker, a lokalci po nevjerojatnim zvukovima daske po elementima na svom inaće tihom trgu. Svi će sa iščekivanjem priželjkivati novo događanje sljedeće sezone... kada i gdje? Bez brige, obavijestiti ću Vas.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.