Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
130 ljudi u potrazi za Edom Reteljem
(Rejting 5.00 od 5)
Alpinizam
Autor: Anamarija Marović   
Nedjelja, 24 Veljača 2013 09:58

Jutros je na sjevernim padinama Kamešnice, nastavljena potrga za Edom Reteljem, iskusnim alpinistom kojega je jučer u ranim popodnevnim satima, s još trojicom alpinista povukla lavina. Ostala trojica su spašena i prevezena u bolnicu.

Ova potraga digla je na noge sve stanice HGSS-a i članove bosanskog GSS-a jer se nesreća dogodila sa sjeverne, bosanske strane planine. Sinoć su na teren dopremljeni  veliki reflektori, tako da je potraga samo na kratko bila prekinuta zbog izuzetno loših i opasnih uvjeta za spašavatelje. Trenutno je na terenu 130 spašavatelja, koji ulažu izuzetne napore, da svog kolegu, koji je u planinama spasio veliki broj života, a prošli tjedan sudjelovao u akciji spašavanja alpinistice u Omišu, pronađu i spase.
Iako su realne šanse male, nadu daje Edino veliko iskustvo i kondicija. Naime, Edo je jedan od najiskusnijih i najspremnijih pripadnika HGSS-a i instruktor alpinizma koji je u alpinizam uveo mnoge generacije mladih alpinista koji danas dijele samo jednu želju i molitvu. 

 

 

Fotografija: Domagoj Laušić  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.