Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Bale opet na postolju
(Rejting 2.00 od 5)
Alpinizam
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 20 Veljača 2012 14:58

Aleksandar Mataruga Bale (Zamberlan, Camp, Trangoworld, Oakley) na natjecanju u Austriji,  među najboljim svjetskim drytoolerima, obranio je lani osvojeno 3.mjesto. 

Da mi puno ne pričamo, tu je on da nam kaže kako je bilo:  

Sjedam u auto umoran i gladan najradije bi pojeo ćevapa cijeli pladanj, a moja suvozačica Morana nema ni pladanj a ni ćevape. Pravac Unken (Austria), malo mjesto tri sa tri a u njemu ja i ti. Nismo ni došli kad zvoni mobitel, brzo, brzo na glavni trg, izvlačenje brojeva na glavom trgu pred dvjestotinjak ljudi. Morana je dobila rumenu boju, morat ce i ona izvlačiti svoj broj... eheheh...Kako smo izvukli brojeve pravac krevet i spavanje.

Točno prije godinu dana, stao sam uz rame najboljem (po meni) drytooleru, penjaču leda i natjecatelju svjetskog kupa, i eto stajem mu uz rame i ove godine te ponosno branim svoje treće mjesto od prošle godine, ali ovaj put puno uvjerljivije. Nakon tri kvalifikacijska smjera nas 16 ulazi u polufinale, te sa sva tri topa (ispenjana smjera do vrha) ulazim kao treći najbolji iz kvalifikacija u polufinale. Polufinalni smjer penjem bez velikih problema do vrha i ulazim u finale kao treći najbolji iz polufinala. Sa suzom u oku iščekujem finale, no ne od sreće, nego od bolova. Kako sam jako noge zabijao po drvenoj konstrukciji, desni palac već plav s natjecanja Svjetskog kupa, poprima novu tamno plavu boju. Bravo ja. Bliži se i finale, te predstavljanje pred mnogobrojnom publikom, osjećam se super. Dolazim na red, te penjem bez velikih problema samo kod svakog zabijanja desne noge u smjeru od 35 metara, u mojoj glavi lunapark...al stišćem zube i dolazim na 4 hvatišta od topa te zauzimam treće mjestooooooo...Jack Muller zauzima drugo mjesto, samo jedno hvatište više od mene, a Markus Bendler brani prvo mjesto od prošle godine samo 4 hvatišta više od mene. Zašto govorim samo, zato jer je to ogroman napredak za mene. Nije on tako daleko, mislim, daleko je jer on ima puuuuno više iskustva i godina penjanja po natjecanjima u guzici nego ja, ali ne toliko, a ja znam da mogu više, i potrudit ću pomrsiti mu planove za sljedeću godinu. Morana zauzima odlično 4. mjesto, a Damir 6. mjesto..

Ponoć je i vrijeme da krenemo doma, čeka nas 5h vožnje. Sjedamo u auto i pravac Rijeka. Pjevajući s Moranom tih pet sati brzo prolazi. Uz gotovo sve albume Hladnog piva, pokoje energetsko piće da nas drži budnima, te tablete za bolove, bol u palcu nestaje. Samooo za taaaj osjećaaaajjjj....a tavan, ne danas, danas liječim palac..poz svimaaaaaa

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.