Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Glavno da se klajmba 2013.
(Rejting 0 od 5)
Alpinizam
Autor: Adventure Sport Team   
Petak, 13 Rujan 2013 13:19

Ove godine održava se treći po redu memorijal Glavno da se klajmba u sjećanje na Tonija i Igora. Već tradicionalno okupljanje bit će održano u trajanju od 5. do 8. listopada (utorak-neradni dan) što znači da ćete puna četiri dana uživati u druženju, predavanjima, odličnoj hrani i prekrasnim biokovskim stijenama. 

Uz sportske i edukativne aktivnosti na memorijalu su se do sad redovno rađala nova prijateljstva, stvarali navezi i kovali alpinistički planovi pa Glavno da se klajmba s pravom možemo zvati festivalom prijateljstva.

Lokacija održavanja memorijala se promijenila tako da ćete ove godine biti smješteni kod Brela, pet minuta od mjesta i isto toliko od penjališta. Općina Brela je ponudila mjesta za postaviti šatore na nekoliko malih livadica i širokom šumskom putu. Preporučamo malo deblji karimat. Osiguran je sanitarni čvor i pitka voda, a predavanja i podjelu značaka alpinistima održat će se u dvorani u mjestu.

Predavanja će održati Nina Ađanin – o svojim usponima i iskustvima sa ekspedicija i Matevž Kramer o zimski usponima u slovenskim stijenama.
Komisija za vodiče HPS-a organizira radionicu za vodiče na temu Short ropinng koju će voditi vodiči F kategorije. Za dizajn majica već tradicionalno pobrinuo se zagrebački alpinist i umjetnik Perica Matijević.

Topla i ukusna večera služit će se također kod dvorane, kuhari su  kao i uvijek SAK Ekstrem, AO Velebit i AO Željezničar.

Kao i prijašnjih godina, dnevni red memorijala je preko dana penjanje i planinarenje, a navečer zajednička večera, predavanje i tulum!

Iako je memorijal Glavno da se klajmba prvenstveno alpinistički skup i ove godine očekujemo brojne planinare, speleologe, downhillaše i paraglidere, a najavljeni su i base skokovi sa novih lokacija. Prijave ćemo odraditi u kampu prilikom preuzimanja majica i drugih materijala.

Organizatorima memorijala AO Željezničaru, AO Velebitu, SAK Ekstremu i Komisiji za alpinizam se ove godine pridružilo i lokalno planinarsko društvo PD Pozjata. Hvala im!

Program memorijala:

SUBOTA 5.10.2013.

-          Penjanje

-          Prijava sudjelovanja na memorijalu, smještaj šatora, plaćanje boravišne takse, majice – cijeli dan do predavanja

-          Radionica short ropping – 17:00 – 19:30h

-          Predavanje Matevž Kramer – 20:00h

-          Večera – 21:00h

NEDJELJA 6.10.2013.

-          Penjanje

-          Radionica short ropping – 9:00-14:00h

-          Podjela značaka Alpinist – 19:00h

-          Predavanje Nina Ađanin – 20:00h

-          Večera – 21:00h

PONEDJELJAK 7.10.2013.

-          Penjanje

-          Večera  – 20:00h

UTORAK 8.10.2013.

-          Penjanje

-          Završetak memorijala, spremanje kampa

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.