Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Glavno je da se klajmba
(Rejting 0 od 5)
Alpinizam
Autor: Adventure Sport Team   
Petak, 16 Rujan 2011 22:28

Penjački skup GLAVNO JE DA SE KLAJMBA  u sjećanje na Tonija Rosu i Igora Skendera, alpiniste koji su smrtno stradali 16.3.2011. u sjevernoj stijeni Les Droites, Francuska održati će se od 7. do 9. listopada 2011. na Biokovu.

Kao partneri koji su često penjali u istom navezu, a istovremeno članovi Ekstrema, Velebita i Željezničara, zadužili su svoje matične klubove da organiziraju ovaj skup čiji je cilj okupiti što veći broj penjača u penjanju i druženju.

Planira se skromna ali dostatna logistika. Skup će se održati na lokaciji Smokvina-Bast (sportsko penjalište Bast-Smokvina, penjački vodič Croatia, Boris Čujić 2009.) koja se nalazi u sklopu Parka prirode Biokovo. Za ovu priliku biti će dozvoljeno spavanje u šatorima i bivakiranje u Parku. Mogu se očekivati jutarnji čaj i kava, u petak se kuha grah a u subotu su srdele na gradele. Zbog ograničenog kapaciteta obližnjeg izvora, potrebno je ponijeti dovoljno vode za osobne potrebe. Sudionicima se preporučuje da ponesu vlastiti pribor i posudu za jelo te dovoljno hrane. U duhu pozitivnog odnosa prema okolišu očekuje se da će svi sudionici zbrinuti vlastiti otpad.

U sklopu skupa održat će se predavanje Igora Čorka o njegovim vrhunskim usponima u Dolomitima, održat će se skup alpinista u organizaciji Komisije za alpinizam HPS-a, postavit će se spomen ploča. Biti će to prilika i za otvorenje novog penjališta u Makarskoj te za akciju čišćenja Smokvine.

Skup organiziraju SAK Ekstrem, AO PDS Velebit i AO HPD Željezničar u suradnji s Komisijom za alpinizam HPS-a, uz nesebičnu podršku pojedinaca. 

Okupljanje je u petak 7. listopada od 16 sati na lokaciji Smokvina-Bast. 

Raspored
Petak - Okupljanje sudionika, početak skupa, večera
Subota ujutro - penjanje, otvaranje novog penjališta u Makarskoj,
Subota navečer - predavanje Igora Čorka, skup alpinista, večera
Nedjelja - penjanje, akcija čišćenja Smokvine, kraj skupa

Sudjelovanje na skupu je besplatno uz obaveznu prijavu na email adresu 
Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  
u kojoj je potrebno navesti:

- Ime i prezime
- Klub/Odsjek (ukoliko ste član)
- Grad
- Mobitel
- Vrijeme dolaska
- Vrijeme odlaska
- Penjački planovi/želje

Prijava je nužna zbog sigurnosti sudionika i obaveza prema PP Biokovo.

Za sve dodatne informacije javite se na  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  ili na telefon 0911144274 (Krešimir)

 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.