Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Naši spremni za Koreju
(Rejting 2.00 od 5)
Alpinizam
Autor: Adventure Sport Team   
Nedjelja, 02 Siječanj 2011 19:30

Ove dane na put prema Južnoj Koreji  gdje će se održati, po prvi puta na Azijskom kontinentu, natjecanje UIAA Svjetskog kupa u lednom penjanju zaputila se svjetska lednopenjačka elita.

Mjesto Chongsong, koje je simbol korejskog zimskog turizma, otvoriti će Svjetski kup 2011. koji se sastoji od još četiri natjecanja i to u talijanskom Daoneu, švicarskom Sass Fee-u, rumunjskom Busteniu i ruskom Kirovu.
Među osamdeset natjecatelja prijavljenih za korejsko ''otvorenje'' iz preko devetnaest država naći će se i naši predstavnici Damir Behlić, Alekandar Mataruga, inače hrvatski lednopenjački reprezentativci.


Uz njih tu je i Lucija Brkan, ženski dio tima,  koja nažalost mora preskočiti spomenuto ''otvorenje'' ali se već vikend poslije priključuje timu na putu za Italiju i nadalje.

Nedavno ste mogli čitati o uspješnom nastupu naših u Innsbrucku na natjecanju Europskog kupa gdje je osvojeno treće mjesto, a sve to je rezultat šestomjesečnih priprema koje su pokazale da se može ući među sam vrh europske, a nadamo se i svjetske penjačke elite.


Osim toga, treba napomenuti da su naši penjači zaredali niz respektabilnih uspona dry-tooling stilom u periodu priprema za Svjetski kup. U dry tooling se inače za napredovanje koristi moderna ''zimska'' tehnika penjanja cepinima i derezama po suhoj, najčešće prevjesnoj  stjeni.
Baš to je najsličnije natjecateljskom poligonu pa su naši reprezentativci najčešće tako i trenirali , te između ostalog i ''oborili rekord'' hrvatske popevši više smjerova ocjene D11/12 od maksimalnih D13.

Sudeći po navedenom za nas i njih će ovo biti izuzetno zanimljiva natjecateljska sezona te se nadamo da niti rezultati neće izostati.
Za iščekivanje reportaža sa njihovih avantura možemo zahvaliti Komisiji za alpinizam, HPS-u, HOO-u, Gradu Rijeci, Zajednici sportova Primorsko-goranske županije, Riječkom alpinističkom klubu, JGL-u te Trango Worldu kojima idu riječi hvale i potpore za razumjevanje.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.