Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Samo jedna želja - biti bolji
(Rejting 0 od 5)
Alpinizam
Autor: Adventure Sport Team   
Četvrtak, 19 Prosinac 2013 10:48

Član hrvatske reprezentacije Aleksandar Mataruga Bale (Trangoworld, Suunto, Zamberlan, Camp) natjecao se na Dry tool kupu u Brnu. 

Nakon duže pauze u treningu zbog poslovnih obveza, rezultat - četvrto mjesto na ovako jakom natjecanju, velik je rezultat. Ali ne i za Aleksandra. Nešto više o tome pročitajte u nastavku, a njegove aktivnosti možete pratiti na web stranici. Možda i vas motivira.     

*****

Na našem putu prema Brnu stajemo u Ljubljani kod Suunto sponzora pa uz ugodan razgovor, dogovaranje nekih budućih suradnji i budućih planova, uz topao planinski čaj lagano nastavljamo vožnjom prema Brnu. Dobro vrijeme nas je pratilo cijelim putem, ali kako smo se približavali Brnu, snijeg je počeo padati sve jače i jače.

Smješteni smo bili kod simpatičnog lokalca, Jana. Dok smo se spremali za krevet, snijeg vani ne prestaje padati, ali Jan nas uvjerava kako će sutra vrijeme biti puno bolje.

 

Otvaram oči, sunce izbija kroz rolete, to je to, super ce biti vrijeme, ali na putu prema konstrukciji koja je bila udaljena samo 13 km, navukli su se oblaci, snijeg je počeo padati, počelo je puhati, sve je izgledalo kao snježna oluja, iako ne znam kako to izgleda, ali  pretpostavljam da ovako. Po tim patagonijskim uvjetima skupilo se preko 40 muških natjecatelja, te 10 ženskih. Moram pohvaliti organizatora Radeka koji ovo natjecanje iz godine u godinu čini sve boljim i boljim, što od kvalitete smjerova, što oko organizacije i svega ostaloga. Morana, nažalost, u prvom kvalifikacijskom smjeru osjeća jaku bol u ramenu, te odustaje od natjecanja.

 

Ja bez većih problema, izuzev hladnoće, rješavam svih 5 kvalifikacijskih smjerova, osim jednog kojeg sam popeo do topa, ali mi je falila doslovno sekunda da ukopčam sidrište, tako da u finale ulazim s 4 popeta smjera.

U finale ulazi 9 natjecatelja. Javljaju se moji dugogodišnji problemi s noktima na nogama od zabijanja u drvene panele. Oba su plava, jedva hodam, ali šta je tu je, moram u finale, a i navikao sam na to prijašnjih godina. Morana trči u obližnji shopping centar po tablete protiv bolova, neke rapid ubojice bolova koji baš i nisu baš pomogle.

 

Dolazi i finale, konkurencija je jaka, smjer je teži nego prije godinu dana, ajmo pa šta "bu - bu".

Penjem dobro, kontrolirano, ali je cijeli smjer sa zabijanjem nogu tako da one misli koje su mi bile fokusirane na to idemo idemo, idemo, uznemiravala je bol u nogama prilikom svakog zabijanja, ali došao sam na hvatište do topa, tu mi se malo uze zamotalo oko nogu, pa dok sam to riješio nije bilo više snage za napraviti dva zadnja giba.

Kad su me spustili, Morana mi kaže da je već natjecatelj prije mene popeo do topa. A ništa, sad treba sačekati jer još 5 natjecatelja penje poslije mene, svašta je moguće.

 

Ali ipak nakon zadnjeg penjača, mladog slovenca Janeza, koji je doslovno pretrčao smjerom zauzimam 4 mjesto.

Znajući da nisam penjao 5 mjeseci, znajući da sam ipak ostao na istoj razini od prošle godine, znajući da je smjer bio težak, a prvih troje ipak bolje utrenirani, trebao bi biti zadovoljan, ali nekako nisam. Ja sam takav, uvijek željan pobjede, sve drugo pada mi kao poraz, ali eto nakon dvije godine osvajanja istog natjecanja bilo je vrijeme da i izgubim. Ali ovo mi je dalo dodatni motiv. Više od mjesec dana je do natjecanja Svjetskog kupa. Pojačavam treninge, zaključavam se i selim na tavan, pa makar ga i srušio prekomjernim penjanjem. Počinjem trenirati kao nikad u životu.

 

Nakon finala, slijedila je i podjela medalja, te nakon toga veliki party. Mi nakon podjele medalja ipak idemo spavati jer mi vrag ne da mira, te sam  sutradan ujutro prvi na konstrukciji. Penjem sve smjerove, redom i muške i ženske, prsti bole ali ne zabijam noge već ih stavljam u već napravljene rupice. Treniranje je počelo. Samo jedan je cilj, samo jedana želja - biti bolji.

 

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.