Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Dvije medalje iz Arca
(Rejting 5.00 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Anamarija Marović   
Subota, 07 Rujan 2013 16:20

Na Arco Rock Junioru, najprestižnijem natjecanju za mlade penjače, one  ispod 14 godina, Hrvatska je, ove godine, imala veći broj predstavnika.

Iz Zagreba su krenule cure, Jani Zoraj, Alice Zenko, Pia Čuljak, Martina Futvić, Lara Kmoch i Lucija Brkić, a iz Splita dva dečka, Niko Rimac i Mikula Bašić.

Zbog velikog broja prijavljenih natjecatelja, organizator je bio prisiljen izvršiti organizacijske izmjene, tako da se penjao samo jedan smjer u leadu i jedan u speedu, a i na boulder natjecanju je dio kategorija prebačen s atraktivne centralne boulder stijene, na male bouldere u pozadini velike stijene.

 

Međutim, našim natjecateljima je veći problem predstavljalo natjecanje u speedu, na kojemu je većina izgubila dragocjene bodove. Pogreška u speedu  najviše je  koštala Laru Kmoch, koja  nije pogodila završni taster, te se u ukupnom plasmanu unatoč 2. mjestu na boulderu i 1. na leadu morala zadovoljiti trećim mjestom ukupno, dok bi je samo bod više doveo do srebra.

U istoj kategoriji C žene, Lucija Brkić, zauzela je 8. mjesto u ukupnom poretku.

U kategorij B žene, imali smo dvije predstavnice, Piu Čuljak i Martinu Futvić, Pija je zauzela 12, a Martina 19. mjesto u ukupnom poretku.

 

Jani Zoraj i Alice Zenko, bile su naše predstavnice u A kategoriji, gdje je Jani, koja je ulazna godina u ovu kategoriju zauzela odlično 11., a malo manje inspirirana Alice 40. mjesto.

Kod svih naših natjecateljica primjetno je natjecateljsko iskustvo i zrelost unatoč godinama i ako nastave s kontinuitetom treninga i natjecanja, vjerujem da bi kroz koju godinu one trebale biti ozbiljna konkurencija u svjetskom penjačkom vrhu.

 

Mikula Bašić i Niko Rimac u natjecanje su ušli opušteno. Obojica  imaju manje iskustva na velikim natjecanjima i na velikoj stijeni, međutim oba su dala svoj maksimum borbenosti. I Mikula i Niko su boulder probleme pokušavali riješit do maksimalne iscrpljenosti i zadnjih sekunda. Na kraju je Niko Rimac zauzeo 8. mjesto u kategoriji C muški, a Mikula 35. u kategoriji B muški.

 

Dio natjecatelja okušao se na manje zahtjevnom natjecanju, Arco Rock Kids, tematski koncipiranom  i jako raznovrsnom koje se sastojalo od 10ak penjačkih zadataka na kojima su se prikupljali bodovi i gdje je osim penjati trebalo i taktizirat. Ovakav tip natjecanja idealan je za mlade penjače jer kroz igru uvodi u natjecanje.

 

Od naših natjecatelja, najbolje se snašao Luka Kučić koji je zauzeo 2. mjesto u kategoriji A muški.

 

U kategoriji B žene, Iriana Jurčić zauzela je 11. mjesto,  u B muški Šimun Vrsalović 6., a Bruno Marković 15. mjesto. Naša najmlađa natjecateljica, Ema Petričević, u kategoriji C žene, osvojila je 10. mjesto. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.