Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Barbara Gilić i Krešimir Morić slavili u Fothiji
(Rejting 5.00 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Anamarija Marović   
Subota, 06 Listopad 2012 19:57

Pod dirigentskom palicom SPK Pulfer-a, na Zagrebačkom Velesajmu, u boulder dvorani Fothia održano je boulder natjecanje koje se boduje za Prvenstvo Hrvatske.

Već iskusni organizatori pobrinuli su se da natjecanje prođe u najboljem redu. Prvog dana održano je natjecanje za mlade. Postavljački trojac Morić – Pevec – Križanović nisu imali lagan posao  kad su morali napraviti posao za mlađe starosne kategorije koje su od ove sezone proširene za još jednu, mlađe kadete.

U kategoriji cicibani pobjednici su Lara Kmoch iz zagrebačkog  Z –topa i Valentin Mravlinčić iz SPK Direkt iz Lepoglave. U kategoriji mlađi kadeti domaća natjecateljica Jani Zoraj osvojila je zlato, dok je u muškoj konkurenciji pobjedu odnio član splitskog Marulianusa Martin Ivan Sučić. Kod kadeta, Kaja Javorčić iz SPK Pulfer je bila najbolja u ženskoj konkurenciji, dok je Luka Marinić iz riječkog RAK-a bio najbolji kod dječaka. Andrea Armano, SPK Pulfer i Vito Mužević, RAK,  pobjednici su u kategoriji stariji kadeti, a Antea Vrgoč iz Marulianusa i Filip Pečenec iz Pulfera najbolji su mlađi juniori. Sestra i brat, Barbara i Frane Gilić iz Marulianusa slavili su u kategoriji stariji juniori.

 

Barbara Gilić je pobjedom i u seniorskoj kategoriji potvrdila da je trenutno najbolja penjačica na hrvatskoj natjecateljskoj sceni i nakon prvog mjesta u leadu, osvojenoh još ovog proljeća, osigurala sebi i prije zadnjeg natjecanja još jednu titulu državne prvakinje. Drugoplasirana u seniorskoj konkurenciji bila je Aneta Armano iz Pulfera. Kod muškaraca Krešimir Morić, na domaćem terenu i nešto zahtjevnijim smjerovima, autorskog dvojca Pevec – Križanić, popeo je do pobjedničkog postolja. Zanimljiv je povratak Šime Malenice iz Marulianusa u natjecateljske vode i osvajanje drugog mjesta.

Slijedeće natjecanje koje nas očekuje održati će se u prosincu u Splitu pod organizacijom SPK Marulianus kada ćemo dobiti imena državnih prvaka u boulderu za 2012. godinu. 

 

*slike preuzete s Facebook profila Omladina Marul  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.