Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Barbara i Borna pobjednici PH lead
(Rejting 0 od 5)
Sportsko penjanje
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 12 Studeni 2013 22:36

Dvorana osnovne škole Visoka, protekli vikend bila je rezervirana za sportsko penjanje. U 10.00 sati,  na smjerovima Danija Piccinija i Hrvoja Lacića, na Prvenstvu Hrvatske startale su najmlađe uzrasne kategorije.

Cicibanke  su odmah krenule s topovima, a na kraju najuspješnije su bile Lucija Brkić iz Opatije koja je završila kao prva  i Lara Kmoch iz Zagreba kao drugoplasirana. Treće mjesto zauzela je Ena Brković iz ASPK Neretva (BiH).
Niko Rimac iz SPK Marulianus, ispunio je očekivanja i kao favorit, popeo se na prvo mjesto u muškoj konkurenciji cicibana, ispred klupskih kolega Marina Guića i Luke Vidovića. 

Mlađe kadetkinje su imali nešto teži zadatak, osim težih smjerova imale su i super finale gdje je Vana Piccini iz splitskog Marulianusa bila bolja od Pie Čuljak iz Velebita. Vana i Pia su obje već iskusne natjecateljice, ali sezona 2013. bila je uspješnija za Vanu, kojoj je ovo treća ovogodišnja titula. Treće mjesto zauzela je članica On sighta iz Pule, Sara Zrinić. 

Kod dječaka u istoj kategoriji, sve smjerove do topa popeo je član On sighta, Filip Kurtović i time osigurao prvo mjesto ispred Valentina Mravlinčića iz SPK Direkt. Veliki napredak u protekloj godini pokazao je Bruno Marković iz PK Splita i osvojio treće mjesto.    

Kaštelanska dvojka Marin Banović i Igor Savin, bili su autori smjerova za kadete, na kojima u ženskoj konkurenciji Jani Zoraj iz Pulfera nije dozvolila nikakva iznenađenje. Trenutno najperspektivnija naša natjecateljica, sa svim popetim topovima osvojila je prvo mjesto ispred klupske kolegice, Kaje Javorčić i Alice Zenko iz riječkog RAK-a ,  koje dijele drugu poziciju.

U formu, a tim i na pobjednička postolja ponovo se vraća Fran Zekan, iz Velebita, koji je s dva topa osvojio vodeću poziciju ispred Ivana Martina Sučića i Leona Milića. 

U nešto manje brojnoj kategoriji kadetkinja prvo mjesto je zauzela Stella Pečenec iz Pulfera, druga je Kasja Rnjak iz CAF-a, dok je treća Emina Čopra iz ASPK Neretva. Faris Zukić iz istog kluba  i Antonio Krivić iz CAF-a , s po dva topa, ostvarili su izjednačen rezultat ispred drugog CAF-ovog natjecatelja Antonia Roglića.

 

Prije juniorske kategorije, na stijenu su kao postavljači stupili Toni Zlodre i Šime Malenica. Kako je ovo već ozbiljna kategorija s respektabilnim natjecateljima, i smjerovi su bili i nešto teži, što nije predstavljalo problem velebitovoj natjecateljici Lari Juriša, da oba svada do vrha i time suvereno ostvari pobjedu ispred Tanje Mravlinčić iz Direkta i Andree Armano iz Pulfera. U muškoj konkurenciji, u žestokoj borbi, pobjednika smo dobii u superfinalnom smjeru. Iako su i Viti Mužević i Borna Čujić, taj smjer popeli do topa, u skladu sa pravilnikom, pobjednik je onaj koji to uradi brže. Ovaj put, brži je bio Vito Mužević i time došao do prvog mjesta. Trećeplasirani natjecatelj je Karlo Jakić iz CAF-a. 

Kod starijih juniorki, Barbara Gilić već duže vrijeme ne dozvoljava nikakva iznenađenja i suvereno vlada penjačkom scenom. Barbara je i u ovoj kategoriji, a i u seniorskoj bila bolja od Karle Vlatković koja se morala zadovoljiti drugom pozicijom u ovoj kategoriji, a trećom u kategoriji seniora. Kod seniorki, na drugo mjesto plasirala se Inga Patarčić iz SPK Art Rock.

 

Pobjedom u  muškoj konkurenciji  starijih juniora, Frane Gilić iz Marulianusa  je pokazao da napreduje tiho i sigurno. Zapravo, bilo je pitanje dana kada će nas Frane iznenaditi. Drugo mjesto je zauzeo Filip Pečenec, Pulfer, a treće Duje Milić. 

U muškoj  seniorskoj konkurenciji, na smjerovima Ivana Lisice, novi državni prvak u disciplini težinsko je Borna Čujić. Borna je na ovom natjecanju odradio vjerojatno najteži zadatak i pokazao izuzetnu natjecateljsku zrelost. Osim dva smjera u kategoriji juniora i super finala i ostvario je pobjedu u seniorskoj konkurenciji. Drugo mjesto zauzeo je Nikola Kramarić, a treće Duje Milić, oba  iz Marulianusa.

 

 

 

 

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.